Rajt

2023.07.05. 18:55

Szellákék hajója egyből a világbajnoki döntőbe jutott

Szerdai előfutamát megnyerve, a legjobb időeredménnyel került be az U23-as magyar női kajak négyes a korosztályos világbajnokságon a szám döntőjébe. A hajó egyik tagja a DKSE versenyzője, Szellák Szabina.

Gallai Péter

Szellák egy korábbi versenyen elöl, ahogyan most hajójuk is az lett az előfutamban

Forrás: MKKSZ

Hétfőn utazott ki az ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott az olaszországi Auronzóba, ahol szerdától vasárnapig zajlik majd a korosztályos világbajnokság. Az utánpótlás szövetségi kapitánya, Makrai Csaba elmondása szerint, akit az MKKSZ honlapja idézett, egy-egy technikai nehézséget leszámítva – kicsit „olaszos” a szervezés – minden a tervek szerint alakul.
Aztán szerdán reggel megkezdődött a verseny, s rögtön az első napon volt érdekelt a Dunaújvárosi KSE kajakosa, Szellák Szabina, aki az U23-as korosztályban szerepel a négyes hajóban ötszáz méteren. A lányok – Szabina mellett Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra és Csikós Zsóka alkotja az egységet – semmit nem bíztak a véletlenre előfutamukban. Féltávnál már az élre álltak, a hajrához közeledve a végül harmadik spanyolok kiszálltak az elsőségért folytatott csatából, a magyar egység a németekkel küzdött nagyot, a célban aztán tizenhat századdal őket megelőzve megnyerték futamukat Szellákék. Ezzel pedig egyből bejutottak a pénteki döntőbe, méghozzá a legjobb időeredménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában