Juniorok

2023.07.09. 17:43

Kovács-Seres Európa-bajnoki döntője

Vasárnap zárul Szerbiában az úszó junior Európa-bajnokság, amelyen huszonégy tagú magyar küldöttség szerepelt, a válogatott tagja volt a Dunaújvárosi Központi KSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor is, aki három számban volt érdekelt a kontinenstornán.

Gallai Péter

Idén Európa valamennyi országából, több száz versenyző állt rajthoz a szerb fővárosban, így igen erős mezőnyben kellett helytállnia a magyar fiataloknak. Egyébként a tavalyi korosztályos Eb-n, a magyar csapat hat arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel első helyen végzett az éremtáblázaton, amire eddig csak 2005-ben Budapesten volt példa. Amúgy a hat elsőséget már pénteken elérte a válogatott Belgrádban, szombaton két bronzzal nőtt a kollekció a két ezüst mellé, és még hátravoltak az utolsó döntők vasárnap este.

Nos, ami pedig Kovács-Serest illeti, a nyíltvizen junior világbajnok úszó tavaly az EYOF-on bronzérmet szerzett 1500 méteren, idén júniusban pedig a szegedi, szinén nyíltvízi ob-n korosztályában aranyérmet szerzett 7500, valamint 1500 méter gyorson.

Ezúttal medencében próbálkozott elsőként a másfél kilométerrel, ahol a hetedik idővel jutott be a döntőbe. A finálé elejét alaposan megnyomta a DKSE sportolója, a mellette őrülten bekezdő románnal együtt ment, így jó ideig a második, de még féltáv után kétszázzal is a negyedik helyen úszott. Az erős kezdés aztán visszaütött, s hiába hajrázott nagyot Szabó Gergő tanítványa, ez a hatodik helyre volt elég.

Következő száma a 800 méter gyors volt, ahol a tizennegyedik helyen végzett, majd vasárnap a 400 gyorssal zárta a szereplését, ott 32. lett.

A DKSE sportolója 1500 gyorson hatodik helyet szerzett
Fotó: Istvan Derencsenyi/LEN / Forrás: Magyar Úszó Szövetség

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában