OSZKTV

2024.05.01. 17:00

A hildesek a harmadik helyezést érték el az országos megmérettetésen

Az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjét április 27-én rendezték meg a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum - Kereskedelmi és Vendéglátó Technikumában. Erről a mi Hild József Technikumunk számolt be annak apropóján, hogy diákjaik is érdekeltek voltak ezen a megmérettetésen.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Mint írták, a háromfordulós versenyre 32 szakiskola 495 tanulója nevezett, a közismereti komplex tantárgycsoportban pedig hat hildes tanuló indult. A regionális fordulóban háromfős csapatokban teljesítették a feladatokat. A Felföldi János, Nagy Timót és Tar Bendegúz Gábor alkotta dunaújvárosi alakulat az első helyen végzett, így bejutottak a fináléba (ahová egyébként az ország tíz legjobb csapata kaphatott meghívót). Az országos döntő két részből állt. Először a versenyzőknek az előzetesen leadott projektfeladatot kellett bemutatniuk, majd ezt követte egy írásbeli feladatsor. Az idei projektfeladat témája: „A 2024-es párizsi olimpia magyar olimpiai csapatának hivatalos beszállítója” volt.

A döntőben a Jankovicsné Grosz Melitta pedagógus által felkészített hildes csapat szépen teljesített, és a harmadik helyezéssel zárták a viadalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában