Dunaújváros

2023.07.10. 18:15

Dobogós helyek országos bajnokságról

Gallai Péter

Kondor Anett és Szabó Renáta Fotó: Gárdonyi iskola

A huszon­nyolc tagú csapat végül tizennégy éremmel térhetett haza

A tanév lezártát követően még az utánpótláskorú lábtoll-labdázókra verseny várt, a Gárdonyi iskola huszonnyolc sportolója szerepelt Újszászon múlt hónap végén a párosok országos bajnokságán. 

Kohán Árpádné, a gárdonyisok vezetőedzője arról tájékoztatott, hogy játékosaik nagyon motiváltak voltak, remek meccseken drukkolhattunk nekik. Végül hat páros állhatott dobogóra és nyolc egyéni versenyzőnk nyakába kerülhetett érem. 

A gyermek lány korcsoportban Nagy Hanna és Nagy Kitti, a serdülő fiúknál Rabi Marcell és Zudor Milán szerzett bronz­érmet, a serdülő lányoknál Kondor Anett és Szabó Renáta állhatott a dobogó második fokára, Kovács Flóra és Nagy Viktória kettőse játék nélkül lett aranyérmes az ifiknél. Végül ők sem maradtak játék nélkül, mert a serdülők ellen tét nélküli mérkőzéseket vívhattak. A gyerek vegyes párosoknál harmadik lett Kerti Benett és Nagy Kitti, a serdülőknél Zudor Milán és Kondor Anett pedig második. Kattári Dávid és Lednecki Patrik játéka a negyedik helyre volt elég az ifi fiú párosok között, de tőlük mindenképpen sikeres további szereplésre számítanak. 

Az egyéni számokban is számos éremmel gazdagodott a gárdonyis csapat. Kohán Árpádné közlése szerint a gyerek lányoknál ezüstöt szerzett Nagy Hanna, a serdülő fiúknál Zudor Milán. Az ifi korcsoport fiú versenyzői között lett bronzérmes Lednecki Patrik. A lányoknál a dobogó mindhárom fokán dunaújvárosi versenyző állhatott: Csenki Sára, Nagy Viktória, Kovács Flóra sorrendben. A serdülő lányoknál Szabó Renáta bronz­érmet érdemelt ki a játékával. Kondor Anett nagy csatában szerzett bajnoki címet, győzelmével egyben ő lett a dunaújvárosi csapat legsikeresebb játékosa ezen a versenyen. 
– A dobogós helyezések mellett nagyon sok szép eredményt értek el versenyzőink. Mindig játszott éppen valaki a csapatból, így egész nap drukkolhattunk egyik vagy másik játékosunknak. A kisebbek közül többek előtt szép jövő áll a lábtoll-labdázásban. A kitartó munka meghozza az eredményét. Dicséretes a gyermek fiú párosok között Kerti Benett és Somogyi András negyedik helyezése. Gyerek vegyes párosban ügyesen játszott a Nagy György és Kondor Kitti kettőse, ötödik helyük remek azért is, mert Kitti még csak újonc. Gyerek lány egyéniben Nagy Kitti is szépen teljesített újoncként, ötödik lett. A fiú egyéni versenyszám volt a legnépesebb: ötödik lett Somogyi András és hatodik Kerti Benett, aki szintén újonc. A serdülő fiúknál Vicsotka Martin ötödik helyezése elismerést érdemlő – összegzett Kohán Árpádné.
 

A sportágról

A lábtoll-labda mozgalmas, látványos játék, amelynek célja, hogy a speciális – tollból készült – labda a szabályoknak megfelelően a háló felett úgy kerüljön át az ellenfél térfelére, hogy azt ne tudja visszaadni. A versenyszerű játék sokoldalú képzést igényel. Gyorsaság, ügyesség, ruganyosság szükséges a jó játékhoz. A háló feletti rúgások végrehajtásához sok nyújtó és lazító gimnasztikát kell végezniük a versenyzőknek. A férfiak nagyobb rúgóerejét a nők nagyobb lazaságukkal ellensúlyozzák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában