Kajak-kenu

2023.06.29. 20:40

Szellák Szabina a vb és Eb-csapatban is

Gallai Péter

Szellák Szabina (b) két távon lett a válogatott keret tagja

Fotó: MKKSZ

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége jóváhagyta a gyorsasági, illetve a szlalomszakág utánpótlás világ- és Európa-bajnokságára készülő csapat névsorát. Ennek alapján a Dunaújvárosi KSE kajakosa, Szellák Szabina mindkét világversenyen egy-egy olimpiai számban indulhat. 
Az év legfontosabb utánpótlásversenyét Auronzóban rendezik július 5–9. között, amelyen Magyarország 61 versenyzővel vesz részt. Makrai Csaba és Foltán László az utánpótlás szövetségi kapitányai a válogatóversenyek eredményének függvényében jelölték ki az indulókat. Ennek alapján Szellák Szabina az U23-as korosztályban az ötszáz négyesben kapott helyet, Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKKA), Dráviczki Dóra (Szolnok) és Csikós Zsóka (Szolnok) mellett. 
Az idei év különlegessége, hogy csak a vb után jön csak az ifjúsági, U23 Európa-bajnokság, amelyet a július 27–30. között a portugáliai Mon­temor-o-Velhóban rendeznek. Ezen az eseményen összesen 46 magyarnak szoríthatunk majd. Itt Szellák az újpesti Biben Karinával a K-2 500 métert viszi majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában