Bajnokság

2023.06.28. 08:00

Egyéni csúcsok a DKSE úszóitól a serdülő ob-n

Gallai Péter

A DKSE versenyzői küldöttsége

Forrás: DKSE

Kaposváron, a Csik Ferenc Versenyuszodában rendezték meg az úszók LXVII. országos serdülő bajnokságát. A szombaton véget ért megmérettetésen a lányoknál a 2008-ban születettek és fiatalabbak, a fiúknál pedig a 2007-es korosztály és az annál fiatalabb versenyzők indultak. A DKSE-t Kurucz Péter, Markovics Benedek, Bor Tamás, Eszenyi Léna, valamint Vass Bianka képviselte, edzőjük, Berzlánovits Éva kíséretében. 
A dunaújvárosi úszók több egyéni csúccsal zárták a szereplésüket. Ezen felül Kurucz Péter és Markovics Benedek 200 méter pillangón B döntőbe jutottak, ahol mindketten tudtak délelőtti idejükből tovább faragni, így egyéni legjobb idővel zárták a napot, a helyezést tekintve előbbi harmadik, utóbbi pedig a hatodik helyen zárta ezt a finálét. 200 méter mellen Bor Tamásnak szintén sikerült a B döntőbe jutnia, ahol a nyolcadik helyen ért célba.
A hosszabb számok (400, 800, 1500 méter) hozták a legtöbb javítást és egyéni csúcsot a bajnokságon, mind gyorson, mind vegyesen kitettek magukért a DKSE fiataljai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában