Röplabda

2023.05.06. 10:08

Nem Dunaújvárosba került a bronz - képgalériával

A röplabda NB I harmadik helyéért folytatott párharc negyedik találkozóján a Dunaújvárosi KSE együttese pénteken este vereséget szenvedett, így eldőlt, hogy az idei szezonban a Dág KSE gárdáját lett a bronzérmes.

Gróf András

Fotó: LI

Dunaújváros KSE – Dág KSE 0:3 (-17, -23, -17)

Dunaújváros Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Kiss Zoltán, Selega Balázs.

Dunaújváros KSE: Bohdan, Tóth K., Pavliuk, Kisházi, Gőczi, Szalai K., Kuti M. (liberó). Csere: Vida P., Béres, Farkas L., Juhász B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Dág KSE: Flachner K., Szabó B., Kun B., Sow, Oláh B., Krupánszki, Farkas R. (liberó). Csere: Benkő B., Nagy P., Balázs B. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

Ezúttal a dágiak sokkal jobbak voltak, csupán a második szettet sikerült a hazaiaknak szorossá tenni. 

Tomanóczy Tibor: - Az értékelés előtt menjünk vissza az időben. Köszönöm a játékosoknak az egész évi munkájukat. Emlékezzünk vissza arra, amikor télen a fűtetlen, 6-7 fokos terembe jöttek a fiúk reggel 6.30-7.30-ig edzeni, akik ennek ellenére sem hagytak ki egyetlen edzést sem. Ez mindent elmond a hozzáállásukról. Ezért nagyon tisztelem és becsülöm őket. Nem dacoltak a nehézségekkel, és felkészültek a mérkőzésekre. Ma fiatal csapat volt a pályán, de mi az akadémiánál tudjuk, hogy az U20-as döntőre készülünk, mert ettől kezdve az a fő versenyünk. Az, amit az egész évben végig dolgoztunk jóban és rosszban nagyon tanulságos volt mindannyiunk számára. Jó pár éve benne vagyok a röplabdában, de ez életem legnehezebb szezonja volt.

Zirigh Balázs: - Az első dolog, ami eszembe jut a bronzcsatával kapcsolatban, hogy mit is csináltunk az első meccsen, hazai pályán? A második viszont az, hogy nagyon örülök, és maximálisan gratulálok az azt követő három összecsapáson mutatott önbizalommal teli, magabiztos játékhoz a fiúknak. Azt hiszem, hogy erre fogok inkább emlékezni. Szuper, hogy éremmel fejeztük be az idei bajnokságot, viszont van egy kis hiányérzetem - és ezt szerintem az egész csapat nevében mondhatom -, a képességeink alapján döntőt kellett volna játszanunk, aminek bármi lehetett volna a végkifejlete.

 

Még két NB I-es helyosztót rendeznek a pénteki napon. Az 5. helyért Szolnoki RK - TFSE 3:2 (-23, 23, -16, 19, 14). Összesítésben 2:2-es döntetlenre állnak a csapatok. Az ötödik mérkőzés dönt majd. Az 1. helyért folytatott párharcban MEAFC-Miskolc - Vidux-Szegedi RSE 3:0 (17, 19, 21). Összesítésben 3:1-re a miskolciak nyerte, így ők szerezték meg az NB I-es bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában