Felbőgnek az autók

2023.05.05. 21:40

Az országos szlalombajnokság második futama

HL

Ezúttal új helyszínen rendezik meg a látványos versenyt Fotó: HL

Új helyszínen és pályán tekerik a kormányt a IV. Duna Szerszám Kupa résztvevői: szombaton 9 órától a Szalki-szigeten, a Ruhagyári úton lesz az országos szlalombajnokság második fordulója. Az ingyenes programra várják a technikai sportok kedvelőit. A tudnivalókról, érdekességekről beszélgettünk az egyik szervezővel, Nyúl Ferenccel. 

– Igazán új dolgokra számíthatnak a nézők. A Ruhagyári út e szakaszát tavaly újraaszfaltozták, és három sávra kiszélesítették, hogy a kamionoknak legyen elég hely a várakozáshoz a kikötőnél és a malátagyárnál. A Vasmű térről azért is kellett eljönnünk, mert ott már nem felelt meg a versenyautók számára a burkolat. Nagyon komoly és értékes gépekkel érkeznek a pilóták, így ez is hozzájárult a helyszínváltáshoz. Az új terepen tehát új az útburkolat, és új lesz a pályavonal is. Meg tudtunk egyezni a vasművel, hogy bemehessünk a területére is a darukig. Erre a részre viszont a nézők nem jöhetnek majd be. Nagyjából 600 méteres az a szakasz, ahol nézhetik a viadalt. A pálya is ennek megfelelően lesz kitűzve, hogy a közönség minél többet láthasson. Minden induló kétszer fog az érdeklődők előtt elmenni. A régi Remixnél indulnak, a malátagyárnál megfordulnak és visszajönnek a rajtig, majd újra megteszik ezt a kört – ismertette a legfontosabbakat Nyúl Ferenc. 

– Hol lesz a bokszutca? 

– A Parázs-Varázs helyszínén, ahol teljes infrastruktúra áll mind a versenyzők, mind a nézők szolgálatára. Az is jó ebben a helyszínben, hogy nem zavarunk vele senkit. 

– Mennyire lesz más ez a verseny? 

– Nyilván egy ilyen jobb minőségű aszfalton sokkal jobban érvényesülnek a speciális gumik. Tempósabb pályanyomvonalra számíthatunk. Annyit azért kérnénk, hogy a rendezők utasításait tartsák szem előtt a kilátogatók! Ezúttal is ki lesznek szalagozva azok a helyek, ahol nézők nem tartózkodhatnak majd a baleset veszélye miatt. 

– A futamok időpontjai? 

– Szombaton kilenc órától kezdődnek a szabadedzések és tíz órától már szeretnénk indítani mért köröket. Nagyjából 17 óráig tart a verseny. Létszámban 70–80 indulóval számolunk, akik között valószínűleg ott lesznek a rácalmási Jankovics Attiláék is. Sajnos Szabó Ákosnak nem készült el az autója, így ő nem várható és Lészeg Tomi sem indul, mert sérült. Dunaújvárosból viszont Burkon Róbert ott lesz. Várjuk tehát a nézőket, az autósport, azon belül a szlalomversenyek rajongóit! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában