Lorántffy: búcsúzás

2024.05.04. 08:00

Négy, csak négy leány volt talpon a vidéken (képgalériával)

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A pénteki ballagási „rohamot” délután két órakor a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium kezdte meg. Nem hagyományos ballagásról beszélhetünk, hiszen mindössze négy diákot érintett az ünnep. Ennek oka, hogy képzési változások történtek, a technikusok jövőre ballagnak, most az egy szem szakképzési osztályon, a szociális gondozók és ápolókon volt a sor. (Ez egy nagyon nehéz, de szép, hatalmas elhivatottságot igénylő szak, amelyet, kevesen választanak, és év közben többen le is morzsolódnak.)

Négy diák ide, vagy oda, azért megadták a Loránttfy-sok az ünnep módját. A tornateremben gyűltek össze a vendégek, a pedagógusok, az oktatók és persze a diákok. A különböző búcsúztatók után Marczona Tamás szólt a megjelentekhez, kiemelte, hogy kiváló alkalom most emlékezni. Már pedig, mint kiderült, van mire emlékezni, köztük a diákcsínyekre is.

Az ünnepség után jöhettek a családtagok, a barátok gratuláció, majd az ilyenkor szokásos nagy buli.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában