Bronzcsata

2023.05.02. 11:57

Kikapott a DKSE a Dágtól, így pénteken nem hibázhat

A röplabda NB I harmadik helyéért folytatott páros csata harmadik találkozóján a Dunaújvárosi KSE együttese hétfőn a Dág KSE otthonában lépett pályára, és három szettben vereséget szenvedett, így az ellenfél összesítésben már 2-1-re vezet.

Gróf András

Szalai Kristófék pénteken hazai pályán egyenlíthetnek

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dág KSE – Dunaújvárosi KSE
3:0 (21, 19, 16)
Dág KSE: Majer, Kun B., Sow, Oláh B., Krupánszki, Flachner K., Farkas R. (liberó). Csere: Czibula (liberó), Szabó B., Benkő, Nagy P., Balázs B. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
DKSE: Gőczi, Winter, Pavliuk, Szalai K., Kisházi, Tóth K., Kuti M. (liberó). Csere: Herceg (liberó), Béres, Vida P., Juhász B., Pintér B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
A hazaiak kezdték jobban a találkozót, és hamar négypontos előnyre tettek szert. A vendégek azonban jól küzdöttek, így a játszma közepén két ponttal már ők vezettek. A játékrész hajrájához 20:20-as állással érkeztek a csapatok, viszont a végjátékban egyértelműen a dágiak akarata érvényesült. A fordulást követőn rövid ideig a vendégek vezettek, de a hazaiak hamar fordítottak, és megnyerték a játszmát. A harmadik szettben egészen 12:12-ig jól tartotta magát a dunaújvárosi együttes, de ezután öt ponttal elhúztak a házigazdák, ami a végére kilencre nőtt.

Zirigh Balázs: - Át tudtuk menteni a formánkat a dunaújvárosi meccsről, bár az első szett egy kicsit hektikusra sikerült. Összeszedtünk néhány pontos előnyt, majd egy állásban le is tudtuk adni. Ezen kell javítanunk, mert a lelkes újvárosi fiatalok ezeket a megingásainkat szigorúan kihasználják. Nagyon kell fókuszálnunk a pénteki meccsen, ha le akarjuk zárni az összecsapást.

Tomanóczy Tibor: - Teljesen megérdemelten nyert a Dág. Fiatal játékosaim a több fronton való helytállás miatt fáradtabbak voltak az átlagosnál. Bízom benne, hogy péntekre össze tudjuk szedni magunkat és méltó ellenfelei leszünk a Dágnak annak ellenére, hogy többen is ballagnak majd.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása 2:1 a Dág KSE javára. A következő találkozó pénteken 19.30 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az 5. helyért lejátszott találkozón TFSE – Szolnoki RK 3:0, összesítésben a 2:1 az egyetemisták javára. Az 1. helyért folytatott párharcban Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 2:3, összesítésben 2:1-re a miskolciak vezetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában