Búcsú

2023.05.21. 21:42

Gurisattiéké lett a bronz, Szücs Gabriella visszavonult

Az aranyérem után – amit az Eger szerzett meg a Dunaújvárossal szemben –, a bronzérem sorsa is eldőlt szombaton a női vízilabda bajnokság élvonalában. A Fradi-UVSE párharc utolsó meccsén köszönt el az aktív játéktól a dunaújvárosi nevelésű klasszis, Szücs Gabriella.

G. P.

A bajnoki harmadik a Fradi csapata lett, a Dunaújváros és az Eger mögött

Forrás: FTC-Telekom Waterpolo

A Fradi és az UVSE párharcában a mindent eldöntő találkozót 11–8-ra nyerte az FTC. A meccs legeredményesebbje a zöld-fehérek dunaújvárosi játékosa, Gurisatti Gréta lett négy találattal. Az UVSE a sorozatban megnyert hét bajnoki cím után ezúttal negyedik lett, a mostani elődöntőben a DFVE búcsúztatta őket.

A találkozón mindkét oldalról két játékos utoljára szerepelt a medencében, a Fradinál Simon-Illés Anna, az Újpestnél pedig Szücs Gabriella.

Szücs, aki az élsport mellett doktori, állatorvosi diplomát is szerzett, a dunaújvárosi klubban kilencévesen kezdett el pólózni, ahol 2010-ig játszott, majd a spanyol Sabadellbe igazolt. Egy szezon után, az olimpiát szem előtt tartva, visszatért a DFVE-hez, majd utána ismét a spanyoloknál folytatta, az UVSE-t pedig 2014 óta erősítette. Eredménylistája kimagasló, többek között 10-szeres magyar bajnok és 6-szoros kupagyőztes, 3-szoros spanyol bajnok és BEK győztes, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki bronzérmes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában