Világkupa

2023.05.25. 11:30

Csak DKSE tornászok alkotják a női válogatott keretét

A törökországi Európa-bajnokság után ismét versenyeznek a tornászok, a bulgáriai világkupán a nőknél a teljes válogatottat a DKSE sportolói alkotják: Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makai Lilla és Czifra Bettina Lili.

duol.hu

Fotó: MATSZ

A Magyar Torna Szövetség információi szerint csütörtökön rendezik az első selejtezős napot, (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, korlát), pénteken a másodikat (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj). Szombaton és vasárnap pedig a döntőket tartják meg - írja az MTSZ közleményében.

Laufer Béla, a férfi delegáció edzője elmondta, mindenki egészséges, és nagyon várják már a vk-t. „Várna egy kifejezetten jó versenyhelyszín. Túl vagyunk egy sikeres edzésen, bízom benne, hogy mindenki kellőképpen felpörög a selejtezőre.”

A DKSE vezetőedzője, Trenka János irányítja a női delegációt, szerinte egyrészt még egy picit visszanyúlnak az Eb-ig, de a cél a jó gyakorlatok kivitelezése. „Igyekszünk ismét versenyhelyzetben lemodellezni mindazt, amit az Eb-n nem tudtunk megcsinálni. Összességében felszabadult versenyzésben reménykedek, és minél több hibátlan gyakorlatban”.

A magyarok szerleosztása:

Bátori Szabolcs – talaj, lólengés, gyűrű, ugrás

Molnár Botond – talaj, ugrás, korlát

Kiss Balázs – lólengés, gyűrű, korlát, nyújtó

Vecsernyés Dávid – nyújtó

Kovács Zsófia – ugrás, felemáskorlát

Mayer Gréta – ugrás, talaj

Makai Lilla – felemáskorlát, gerenda

Czifra Bettina Lili – gerenda, talaj

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában