Aranyos

2023.05.17. 14:49

A felnőttek között lett bajnok Nyikos Veronika

Hibátlan mérleggel, élete első felnőtt bajnokságán aranyérmet szerzett a DKSE utánpótlás korú birkózója, Nyikos Veronika.

Gallai Péter

Nyikos Veronika a dobogó tetején

Forrás: DKSE

Szombaton rendezték meg Budapesten a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a felnőtt magyar kötött-, szabadfogású és női országos bajnokságot. A megmérettetésen közel kétszáz versenyző tusakodott az érmekért, köztük a DKSE színeit a tavaly 17 évesen  U20-es Európa-bajnokságot nyert Nyikos Veronika képviselte a 76 kg-os súlycsoportban. 
A DKSE-KIMBA növendéke  juniorként mérette meg magát az idősebbek között, élete első felnőtt bajnokságán vett részt. Első mérkőzésén pécsi ellenfelét két vállal győzte le, majd a második körben a TFSE versenyzőjét technikai tussal, 10–0-ra verte meg. Harmadik mérkőzésén az U23-as Eb bronzérmesét, Nagy Fannit múlta felül le szintén magabiztosan, aki még pontot sem tudott elérni, 10–0-ra. Ezzel pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel, azaz magyar bajnoki címet szerzett. Ez pedig azt jelenti, hogy az U20-as korosztályban ő képviseli a magyar színeket a közelgő Európa-bajnokságon. Előtte még a hétvégén-e korosztály ob-ja vár rá. A felnőtt válogatottság tekintetében pedig a DKSE szakmai vezetése várja az MBSZ állásfoglalását.GP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában