A Szeged jutott a fináléba

2023.04.12. 07:19

Drámai csatában vérzett el a DKSE

A férfi röplabda NB I. elődöntőjének harmadik felvonásán, kedden este egyszerű volt a képlet, ha az alapszakaszgyőztes Szeged újfent győz, akkor söpréssel jut a fináléba. Az újvárosi röplabdázók azonban arra készültek, hogy meghosszabbítják a párharcot és ezzel életben tartják reményeiket.

Szabó Szabolcs

Archív

Fotó: Laczkó Izabella

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3-2 (25-19, 18-25, 20-25, 27-25, 15-9)

Vezették: Barabás Barnabás Ádám és Horváth Miklós

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Kasnyik Bence, Dileo Tomas, Kiss Gábor Tamás, Durion Pozzobon Davi Luiz, Csányi Dániel, Borsi Levente (liberó). Cserék: Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Polyák Péter (liberó). Vezetőedző: Fésüs Erzsébet

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Vida Péter, Juhász Barnabás, Farkas László, Göczi Dániel, Szalai Kristóf, Kuti Márk László (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

Mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított a találkozón. Az első játékban sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda, azonban a vendégektől sérülés miatt kivált Rajdel, a szegediek pedig elhúztak (17-14), innen még visszakapaszkodott a DKSE, ám a hajrá újfent a házigazdáké volt (25-19).

A második szettre beállt Bohdan a vendégeknél és remek játékkal hálálta meg a bizalmat. Az újvárosiak végig kézben tartották ezt a menetet és riválisuknál kevesebbet hibázva megérdemelten egyenlítettek (18-25).

A harmadik felvonás is kiélezett csatát hozott, ám rendre a DKSE dominált. Szalai, Pavliuk, Laczi vezetésével már az újvárosiak vezettek (20-25)

A negyedik játék drámai küzdelemben dőlt el, 15-10-re meglépett a DKSE, ám a Vidux komoly hajrát nyitott és 17-17-nél utolérték az újvárosiakat. A folytatásban felváltva szerezték a pontokat a felek. Végül a szegedi Dileo eredményes játéka döntött (27-25).

A döntő szettben a véghajrá izgalmait jobban bíró, kevesebbet hibázó Szegediek akarata érvényesült, így Fésüs Erzsébet tanítványai jutottak a fináléba. A DKSE csapatát minden dicséret megilleti, hiszen fantasztikusan küzdöttek az elődöntő harmadik mérkőzésén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában