Kapusedző

2023.04.15. 14:16

Bajnoki igazolást jelentett be a DKKA az utánpótlásába

Gallai Péter

A Kohásznál Pastrovics Melinda az U13 - U17 korosztállyal foglalkozik

Forrás: Németh András/ Somogyi Hírlap

Fotó: Németh András

Korábbi válogatott, magyar bajnok, többszörös KEK és EHF Kupa győztes kapussal, Pastrovics Melindával erősítette meg az utánpótlás szakmai stábját a DKKA, amiről a klub közösségi oldala adott hírt. 

Az 1981-es születésű Pastrovics karrierjét Kiskunhalason kezdte, innen került be a junior válogatottba, amellyel 2001-ben a hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes lett. Húszévesen igazolt a Ferencvároshoz, amelynél kisebb megszakításokkal egy évtizedet töltött el. A zöld-fehérekkel magyar bajnok, kétszeres KEK-győztes és EHF-kupa-győztes lett, majd 2013-ban igazolt Siófokra, ahol egészen 2017 teléig játszott, majd sérülése miatt felhagyott a játékkal. 

Ezt követően is maradt a Balaton-parton, ahol egészen 2022 novemberéig dolgozott az utánpótlásban és felnőtteknél edzőként, majd közös megegyezéssel távozott

Aztán a DKKA szakmai igazgatójának, Bulath Anitának hívására Dunaújvárosban folytatja pályafutását, ahol az U13-tól U17-ig terjedő korosztály kapusainak felkészítése a feladata. A klubnál idáig Csiszár Ramóna egy személyben látta el a teljes utánpótlás szakmai képzést, Pastrovics Melinda érkezése azonban lehetővé teszi, hogy a fiatalok fejlesztése jóval strukturáltabb módon történhessen.

Pastrovicsot új munkája mellett az a megtiszteltetés is érte, hogy a DKKA-t képviselve előadást tarthat majd április 20-án a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet kézilabdás szakmai napján. Erre a Kohász szintén újonnan kinevezett utánpótlás szakmai vezetője, dr. Paic Róbert  kérte fel, aki az egyetem sportelméleti és sportszervezési tanszékének adjunktusa is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában