Jégkorong

2023.02.27. 19:33

Ebből még egy dunaújvárosi döntő is összejöhet

Lezárultak a negyeddöntők a jégkorong Andersen Ligában. Mindkét újvárosi csapat, a DAB-ASP és a Worm Angels is sikerrel húzta be a zárómérkőzést. Mindkét újvárosi csapat három meccs után lépett tovább.

SzSz

Marosi Máté kétszer is eredményes volt a Fradi ellen Fotó: LI

A Worm Angels a Kisstadionban verte a remek erőkből álló szegedieket egy bravúros harmadnak köszönhetően. 

Goodwill Pharma Szeged– Worm Angels 2–4 (2–0, 0–0, 0–4) 

A Worm részéről Hamvai mesterhármast szerzett, amíg Lencsés egyszer volt eredményes. A Worm az alapszakaszgyőztes győriekkel játszik majd a döntőbe jutásért. 

A másik ágon a DAB-ASP a Ferencváros II. ellen játszott ki-ki mérkőzést a hétvégén. A DAB-nál Marosi Máté játéka kulcsfontosságú volt a továbbjutáshoz. 

DAB-ASP–Ferencváros II. 4–2 (2–0, 1–2, 1–0) 

Az újvárosiak az első játékrészben nyomatékosították, hogy itt csak egy továbbjutó lehet: Ráduly és Azari révén szerzett vezetést a DAB, amely majdnem el is szórakozta előnyét. Az újvárosiak 3–2-vel fordultak az utolsó harmadra, amelyen Marosi Máté döntött, és a kis Bikák továbbléptek az elődöntőbe. 
A párosítás a következő: a három nyert mérkőzésig tartó párharc egyik felében a Győr a Worm Angels csapatával találkozik, a DAB–ASP pedig a MAC Ikonok rutinos hokisaival meccsel majd az elődöntőért. 

Az idén debütáló Andersen Liga forgatókönyve eddig az újvárosi csapatok tervei szerint alakult. Mindkét dunaújvárosi csapat már a legjobb négy között szerepel. Az eddigi eredmények alapján a Győr–Worm-párharc esélyese az újvárosi jégkorongban is nagy tiszteletnek örvendő Matejov által dirigált kisalföldi gárda, amely eddigi eredményei alapján kiemelkedett a mezőnyből. A Worm rutinos gárdája azonban képes lehet arra, hogy megnehezítse a kisalföldieket dolgát. 

Pikáns lesz a DAB–MAC találkozó is. Az ifj. Azari Zsolt által vezetett Bikák hosszú harcra számíthatnak a fővárosiak ellen. 

Az Ikonok hektikus alapszakaszt produkáltak, de döntős reményekkel vágnak neki az elődöntőnek. Ha minden jól alakul, akár újvárosi házi döntő is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában