Röplabda

2023.02.12. 18:58

Csak egy játszma után örülhetett a DKSE

A röplabda NB I. középszakaszának harmadik fordulójában a Dág KSE otthonában lépett pályára a Dunaújvárosi KSE együttese. A szombat esti találkozón hiába szereztek előnyt a vendégek, a mérkőzés három pontját a házigazdák írhatták jóvá.

Gróf András

Pénteken a Szeged ellen javíthatnak a röplabdázók

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dág KSE–Dunaújvárosi KSE 3:1 (-23, 16, 21, 24) 
Oszuska Miklós Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Varga András, Bibók Ferenc. 
Dág KSE: Szabó B., Kun B., Flachner K., Oláh B., Nagy P., Flachner D., Benkő B. (liberó). Csere: Czibula (liberó), Majer, Krupánszki, Sow, Czobor. Vezetőedző: Zirigh Balázs. 
Dunaújvárosi KSE: Tóth K., Raidel, Vida, Pavliuk, Laczi., Winter, Béres (liberó). Csere: Kuti M. (liberó), Szalai K., Kisházi, Gőczi, Juhász B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Az első játszmát a hazaiak kezdték jobban, de a játékrész közepén sikerült a vendégeknek egyenlíteniük, majd szoros végjátékban nyerniük. 
A második szettben végig a dágiak vezettek, és végül kilencpontos különbséggel nyerték az etapot. A harmadik játsz­ma egészen 16:16-ig szorosan alakult, de ekkor zsinórban három pontot szereztek a hazaiak, amit már nem sikerült ledolgozni. A negyedik játszma is kiegyenlített volt, de 24:24 után a dágiak jobban koncentráltak. 

Zirigh Balázs: – Hullámzó volt a teljesítményünk a mérkőzés folyamán, de ez nem is csoda, hiszen közvetlenül a mérkőzés előtt derült ki, hogy sérülés miatt módosítanunk kell az összeállításunkon. Kicsit a helyezkedéssel és a blokk­jainkkal küzdöttünk szinte minden szettben, ez az összeszokottság hiányának számlájára írható. Úgy érzem, hogy lehetett volna stresszmentesebb is a győzelmünk, de amikor kicsit megléptünk, csökkent a koncentrációnk, a DKSE mindig visszakapaszkodott. A győzelmünk szerintem megérdemelt, és gratulálok a fiúknak! Régóta vártunk már hazai pályán a három pontra, végre győzelemmel tudtuk meghálálni szurkolóink biztatását. 
Tomanóczy Tibor: – Teljesen megérdemelten nyert a Dág. 

A forduló másik mérkőzésének eredménye: MEAFC-Miskolc–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (18, 16, 17). 
A középszakasz jelenlegi állása a következő: 1. MEAFC-Miskolc 28 pont, 2. Dág KSE 26 pont, 3. Vidux-Szegedi RSE 26 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 20 pont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában