Kristófok

2023.02.27. 19:26

A DKSE két röplabdázója a válogatott keretben

Ifjabb Nagy Péter, a magyar férfiröplabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette bő, 28 fős keretét a május végén induló Európa-ligát megelőző tavaszi felkészülési időszakra. Ebben örömteli módon a Dunaújvárosi KSE két játékosa, Tóth Kristóf és Szalai Kristóf is helyet kapott.

MTI

Tóth Kristóf és Szalai Kristóf a két dunaújvárosi játékos, akit a szövetségi kapitány behívott Fotó: DKSE

A magyar szövetség Facebook-oldala szerint a meghívott játékosok a következő két hónapban speciális erőnléti felméréseken vesznek részt, s a keret először május 15-én találkozik. A csapat idén az Európa-liga Ezüst-divíziójában szerepel, Ausztriával és Grúziával egy csoportban. 

Az Európa-ligára készül majd a férfiválogatott

– Egy olyan válogatottat szeretnék építeni, amely rendkívül motivált, ahova nagy kedvvel érkeznek a játékosok, akik mindig arra törekednek, hogy a képességük legjavát nyújtsák. Ehhez igyekszem átadni a röplabdában szerzett tapasztalatomat, tudásomat. A klubokhoz képest egy válogatottnál kevesebb az idő a csapatformálásra, egymás megismerésére, de megvan az elképzelésem, hogy mivel lehet ezt áthidalni. Fontos, hogy kialakítsunk egy rendszert, amihez minden röplabdázó alkalmazkodik, aki bekerül a keretbe – idézte a magyar szövetség oldala a decemberben kinevezett kapitányt, aki játékosként Bajnokok Ligáját nyert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában