Győzelem az UTE ellen

2023.01.06. 21:00

Megtörte a rossz szériát a DAB

Keményen megdolgozott a pontokért, de végre győzelemnek, ráadásul megérdemelt, 4-2-es győzelemnek örülhetett a DAB az Újpest elleni hazai összecsapáson az Erste Liga péntek esti fordulójában.

MTI

Fotó: MW-archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az UTE elleni hazai összecsapással folytatta az Erste Liga küzdelmeit az Acélbikák péntek este fél héttől, s bár Szabó Csaba visszatérhetett kétmeccses eltiltásából, a beteg Vargára és az eltiltott Marosira nem számíthatott Niko Eronen vezetőedző.

A dunaújvárosi szakvezető azonban elégedetten figyelhette a csapat teljesítményét az első harmadban, mert nagy lendülettel, veszélyesen kezdtek a Bikák, s az első percekben egyértelműen a vendégek fölé nőttek. A lehetőségek is megvoltak a gólszerzésre, de vagy a kapuvas, vagy Monostori fogott bravúrral, igaz a túloldalon Jarvinennek is kellett nagyot védenie az újpestiek szórványos ellentámadásai után. A játékrész derekán előbb a mieink, majd a lilák játszhattak emberelőnyben, s bár gólt ebből sem sikerült szereznie a csapatoknak, a játék képe alapján az Újpest lehetett elégedettebb a döntetlennel az első harmad után.

A másodikat viszont góllal kezdték a mieink, miután Somogyi belőtt korongjába Mihalik ért bele szemfülesen, ám sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert egy saját harmadban eladott korongból a kapu előtt üresen hagyott Németh pofozta a gólvonal mögé a pakkot, s kezdődhetett minden elölről a 22. percben (1-1). A Bikákat szerencsére nem fogta meg a bekapott gól, a 26. percben Kmec szerzett korongot Monostoritól a kapu mögött, majd Dézsihez passzolt, aki éles szögből sem hibázta el az üres ketrecet, s újra nálunk volt az előny (2-1). A gól után is megmaradt a mieink fölénye, s bár az újpesti ellentámadásokban is akadt veszély, a következő találatot is a mieink szerezték, mert a 34. percben az UTE is nagyot hibázott védekezésben, s ezt Dézsi remek passzából Pinczés váltotta újabb hazai gólra, így a második szünetre már 3-1-es fórral vonulhatott együttesünk.

Az újabb térfélcsere után várható volt, hogy nagyon rákapcsol az Újpest, s ez meg is történt, de a védelem és Jarvinen tartotta a frontot, így sem egyenlő létszámban, sem előnyben nem tudott szépíteni a lila-fehér alakulat. A 49. percben beszorította ellenfelét együttesünk, s bár Monostori két nagyot még védett, Embrich közelijére már ő sem ért át, így még közelebb kerültek hokisaink rossz sorozatuk megtöréséhez (4-1). Az UTE próbálkozott ugyan, de a DAB magabiztosan őrizték fórjukat, s ugyan az 59. percben egy kontrából Shirley visszahozta kettőre a vendégeket, ennél tovább már nem jutottak a lilák, így az Acélbikák végül teljesen megérdemelten arattak 4-2-es sikert.

Niko Eronen: – Ahogy a legutóbbi mérkőzés után mondtam, meg kellett kérdeznünk a játékosoktól, miért vannak itt, miért jelennek meg az edzéseken minden nap, jót beszélgettünk, s volt pár napunk felkészülni erre a találkozóra. Mely előtt jó érzéseim voltak a csapattal kapcsolatban, s nagyon örülök, hogy a srácok jó munkát végeztek, megérdemeltek mindent, amit ma kaptak. Talán az első olyan meccsünk volt az erdélyi túra óta, hogy hullámvölgy nélkül tudtunk játszani hatvan percen keresztül. Nagyszerű, hogy véget ért a rossz sorozatunk, remélhetőleg most elindulunk a másik irányba.

Virág Csaba: – Más képünket mutatjuk hazai pályán, mint idegenben, ez megfigyelhető. Nem nagyon becsültük meg a korongot az első két harmadban, nem tudtunk elég gólhelyzetet kialakítani. A harmadik harmadban kezdtünk el olyan nyomást gyakorolni az Újvárosra, amilyet korábban is szerettünk volna, de olykor túlvállaltuk magunkat, s emiatt a hazaiak szerezték a harmadik harmad első gólját. Nem szerettünk volna kikapni nyilván, fontos lett volna a három pont, sajnos ez így sikerült, megyünk tovább, vasárnap jön a Debrecen, úgyhogy készen kell állnunk arra a meccsre.

DAB – UTE 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

DAB: Jarvinen – Brus, Léránt, Hadzinikolic (1), Embrich 1, Valtola (2) – Svars, Kmec (1), Somogyi (2), Mihalik 1, Szalma – Vas, Erdély, Niskanen, Pinczés 1, Dézsi 1 (1) – Lammi, Strenk, Szabó, Horváth, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

UTE: Monostori – Jekunen, Pokornyi (1), Kovács, Nádasy, Pereszunko – Kiss D. (1), Muzzillo, Kiss P. (1), Madácsy, Shirley 1 – Balázsi, Tornyai, Benk (1), Németh 1, Simon – Balogh, Kovács, Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.

Forrás: acelbikak.net

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában