Jégkorong

2023.01.13. 23:33

Emlékezés Pavel Mihonyikra, majd ötgólos vereség

Péntek 13. A dunaújvárosi jégkorongozók számára bejött a babona, vagyis balszerencsés napjuk volt. Délelőtt jött a hír, hogy meghalt az 1996-os bajnokcsapat kapusa, az ukrán Pavel Mihonyik. Majd este 5-0-s vereséget szenvedett a DAB az Erste Ligában a MAC-utód Budapest Jégkorong Akadémia HC-tól.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A mérkőzés előtt a jégcsarnok bejáratánál az Acélbikák vezetői emlékeztek meg Pavel Mihonyikról, majd a meccs egyperces gyászszünettel kezdődött.

A találkozóval kapcsolatban: az bizonyos, ebben a szezonban a BJAHC nem kedves ellenfele a DAB-nak. Négy bajnokin összesen huszonhat gólt kaptak a dunaújvárosiak, a lőtt góljuk száma pedig mindössze hét.

Az Acélbikák legközelebb január 15-én vasárnap játszanak, akkor Miskolcra látogatnak. A DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Dunaújvárosi Acélbikák – Budapest Jégkorong Akadémia HC 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 180 néző. Vezette: Tóth, Pálkövi, Váczi, Kocsány.

DAB: Jarvinen – Brus, Léránt, Mihalik, Strenk, Szalma – Kmec, Svars, Dézsi, Niskanen, Rybchyk – Varga, Vas, Marosi, Somogyi, Szabó – Horváth. Vezetőedző: Niko Eronen. 

Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas – Garát, Szabó (1), Tsulyhin, Galoha 1, Djumic – Varga 1, Tóth G. 1, Elo 1 (1), Viikila (2), Schlekmann (1) – Pozsgai (1), Tóth R., Nagy 1, Szita – Ravasz (1), Weidemann (1), Ritter. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában