Van, ahol már elkezdték a felkészülést a folytatásra

2023.01.17. 20:00

A vármegyei gárdák is lassan munkában

A Fejér vármegyei másod- és harmadosztályú futballcsapatoknál van, ahol már elkezdték a felkészülést, amíg másutt a napokban teszik ezt meg. Több csapatnál a téli műfüves bajnokságra koncentrálva gyűjtik az erőt a tavaszi fordulókhoz.

Horváth László

Rácalmás és Kulcs jövő vasárnap a téli műfüves bajnokság dunaújvárosi csoportjában találkozik Fotó: Horváth László

A városkörnyéki másodosztályú, illetve harmadosztályú csapatok edzőinél érdeklődtünk a szünet utáni helyzetről, tervekről. 
Körmendi Zsolt, Baracs: – Január 10-én kezdtük a felkészülést, jelenlegi állás szerint ugyanazzal a kerettel indulunk a bajnokság második részében. Leginkább a műfüves bajnokságot tekintjük megfelelő játéklehetőségnek. Meglátjuk, mit sikerül még kihozni a hátralévő időből. 
Gászler Ferenc, Nagyve­nyim: – Egyelőre nincs tudomásunk távozóról, így változásra sem számítunk a játékosállomány létszámát illetően. Elsősorban a túlélést jelöltük meg célul. Január végére terveztük az első pályaedzésünket. 

Masinka Csaba, Előszállás: – Január 22-én indulnak nálunk az edzések. Beneveztünk a téli műfüves bajnokságba, ami megítélésünk szerint jó felkészülési alkalom lesz. Szeretnénk a tavasszal előrébb, az ötödik-hatodik hely környékén végezni. Külön edzőmérkőzést nem szerveztünk egyelőre. Létszámtól és a csapattól függ, ha mégis beiktatunk pluszlehetőségeket. 

Mergl István, Nagykarácsony: – Január második hetének végén léptünk pályára, edzőmérkőzéssel indult a ráhangolódás. Az együttes összetétele rendben van, de menet közben azért próbálunk igazolni. A feljutó helyre kerülés esetén még nem tudok nyilatkozni, hogy feljebb lépünk-e, vagy maradunk a másodosztályban. 

Boldóczki Sándor, Adony: – Fakultatívan edzettek eddig a srácok, szervezetten szerdán kezdődik a hazai felkészülés. Neveztünk a téli műfüvesre, ahol kemény ellenfelekkel szemben vesszük majd fel a küzdelmet. Ennek külön örülünk, mert ez hozza igazán formába a csapatot. A legnagyobb erősítés talán az, ha együtt maradunk. Távozóról csak egyről van konkrét tudomásunk. 

Villám Balázs, Mezőfalva: – Január 24-én kezdünk. Labdás, technikai gyakorlatokat próbálunk. A játéknak pedig úgyis ott lesz a műfüves bajnokság, ami egy alap állóképességet fog majd adni. Igazolást nem tervezünk, de nem elképzelhetetlen. 

Boncz Gábor, Rácalmás: – Nagy valószínűséggel a tavaszra is megmarad a régi csapat magja. Nagy játékosmozgásról még nem beszélhetünk, így távozókról és érkezőkről sem. Azért reménykedünk valamennyi igazolásban. A srácok nem álltak le a téli pihenő alatt, mert szabadedzéssel tartották karban magukat. Az igazi felkészülési edzések kedden kezdődtek. Külön edzőpartner együttest nem kerestünk, a műfüves bajnokság jelenti majd az éles mérkőzéseket. 

Ócsai Norbert, Kulcs: – A felkészülést január 11-én indítottuk a felnőttcsapattal. A programot tesztekkel kezdjük, ahol felmérjük, hogy a játékosok milyen állapotban vannak. Ezután heti három edzést jelentő elfoglaltsággal alapozunk. Felkészülési mérkőzéseink a műfüves bajnokság találkozói lesznek. Erősítésként elsősorban fiatal játékosokban gondolkodunk, akik magasabb osztályokban nevelkedtek. A harmadosztályú bajnokságban a cél az első négybe kerülés. 
 

Rácalmás és Kulcs jövő vasárnap a téli műfüves bajnokság dunaújvárosi csoportjában találkozik
Fotó: HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában