Bajnokok Ligája

2022.11.19. 17:27

Bravúros DFVE siker a BL-ben a LEN Kupa győztese ellen

Szombaton délelőtt a női vízilabda Bajnokok Ligája franciaországi csoportselejtezőjében a DFVE együttese a görög Ethnikosz Pireusz ellen ugrott medencébe. Az előző szezonban e két csapat vívta a LEN Kupa fináléját, akkor a hellének örülhettek, most azonban a fiatal dunaújvárosi csapat óriásit játszva visszavágott, és nyert. Ezzel pedig szinte biztossá vált a továbbjutásuk.

Gallai Péter

Az archív fotón Mucsy Mandula látható, aki 5 gólt lőtt a görögök ellen

A házigazda Mulhouse magabiztos legyőzése után az első komoly erőpróba várt Mihók Attila csapatára a tornán. Ugyan a görög csapat a tavaszi LEN Kupa döntőhöz képest részben kicserélődött, hiszen távoztak az amerikai olimpiai bajnokok, vagy a magyar válogatott Parkes, de az akkori csapatból hatan maradtak, és hozzájuk csatlakozott az orosz válogatott, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes Borisova, vagy az ausztrál válogatott Andrews. A dunaújvárosiak trénere a kezdés előtt elmondta, egyrészt az ismeretlenbe ugranak, hiszen most tudják felmérni magukat a nemzetközi mezőnyben, másrészt minden meccset tanulásra szánnak. Nos, az első napi lecke után sokkal komolyabb „feladvány” következett. 

Ethnikosz Pireusz – DFVE 8-13 (2-2, 2-3, 2-4, 2-4)

DFVE: Aarts, Maczkó (kapusok), Jonkl, Garda 2, Szabó, Mucsy 5, Mahieu 2, Sajben N., Horváth 1, Sümegi 1, Dobi 2, Kardos D., Somogyvári. 

Az első negyed döntetlenje után a másodikban Dobi, Mucsy és Garda góljára nem volt válasza a görögöknek, aztán az utolsó négy percben ismét szorossá tették az állást, 4-5. A térfélcsere után megint a DFVE lépett el kettővel, de Kontoni megint egyre csökkentette hátrányukat. Aztán Sümegi kihasznált egy emberelőnyt, majd remekül kivédekeztük Mahieu és Garda kiállítását, amik után „sormintának” Horváth és Mucsy vágott egy-egy gólt, 5-9. A záró felvonásban is tovább tartott a magyar csapat remeklése, bravúrosan teljesítettek a lányok, hátul lehúzták a rolót, elől pedig sorra lőtték az újabb gólokat, így amolyan gálaelőadássá változtatták az utolsó perceket.

A dunaújvárosi csapat, főleg az előzmények ismeretében, hatalmas győzelmet aratott, soraiban 16, 18, 19, 20 éves játékosokkal, akik három OB I-es és két Magyar Kupa meccsnyi tapasztalattal a hátuk mögött vágtak neki a Bajnokok Ligájának. 

A DFVE szombaton este az eddig hibátlan Rómával találkozik, kérdés, a délelőtt mennyit vett ki a lányokból, leginkább mentálisan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában