Nem először támogatják az Adni Jó Kupa Baráti Kört

2022.11.14. 20:05

Nemes felajánlással segítenek a lányok

Ismét egy nemes ügy mellé állt a Dunaújvárosi Kohász közössége, a lányok egy nagybeteg kisfiú gyógykezelésére ajánlottak fel licitre a relikviákat.

Gallai Péter

Kazai Anita mezét az egész csapat aláírta, csakúgy, mint a labdát, amiket az Adni Jó Kupa Baráti Kör licitjére ajánlottak fel

Fotó: DKKA

A székesfehérvári székhelyű Adni Jó Kupa Baráti Kör nemes küldetést teljesít már évek óta. Az egész egy baráti focitornával kezdődött, a jótékonysági akció elindításában nagy szerepet játszott a korábbi dunaújvárosi jégkorongozó, Holló István. 
A szervezet célja az, hogy a Szegényeket Támogató Alapítványon keresztül (SZETA) 200 hátrányos helyzetű családnak karácsonyra tartósélelmiszer-csomagokat oszthassanak szét. Továbbá 200 rászoruló gyermek számára szeretnék a karácsonyt szebbé tenni új játékokkal. 

December 17-én pedig immár 14. alkalommal szervezik meg a MOL Fehérvár utánpótláscsarnokában a focitornával egybekötött adománygyűjtést. A torna teljes bevételét a 3,5 éves, leukémiával küzdő Kovács Hunor – őssejt-transzplantáció előtt áll és másodjára kell szembenézzen a kórral – gyógykezelésére, valamint a család mindennapi megélhetéséhez szükséges dolgokra fogják felajánlani. 

A baráti kört már eddig is számos ismert sportoló, egyesület támogatta különböző relikviák felajánlásával. A tárgyakat a szervezet közösségi oldalán hirdetik meg licitálásra, az ezekből befolyt összegeket pedig a fenti nemes célokra fordítják. Az adományozók között volt már a DKKA játékosa, Farkas Johanna, aki az utánpótlás-válogatottban viselt dedikált mezét ajánlotta fel. Erre az aukció már lezárult, 55 ezer forintot ajánlott érte a nyertes. Tavaly ősszel pedig Horváth Péternek, a baráti kör motorjának Bulath Anita a 2008-as Eb-n viselt dresszét adta át Dunaújvárosban a szezonnyitó találkozón. 

Most pedig további segítség érkezett a Kohásztól Hunor támogatására. Először Kazai Anitát keresték meg, aki bevonta teljes csapatot, így az általa felajánlott mezt mindenki aláírta, sőt, egy szintén a teljes keret által dedikált kézilabdát is felajánlottak a lányok. Ezekre a licitálás majd később kezdődik. 
– Egy csöpp kis hőst, illetve a családját tudjuk ezzel segíteni a magunk eszközeivel. Remélem, minél többen licitálnak, támogatva ezzel Hunorékat – mondta Kazai Anita. 

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a DKKA csütörtökön 15.30 órától zárt kapus edzőmérkőzésen fogadja az Alba Fehérvárt. Ezt követően pedig a Magyar Kupa harmadik fordulója vár a lányokra, amit az NB II-es Ajka ellen vívnak majd november 23-án Tapolcán. A bajnoki folytatásra pedig további másfél hetet kell várni, december 2-án a NEKA érkezik majd Dunaújvárosba. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában