Labdarúgás

2022.11.27. 23:50

Már csupán két pontra a DFC-től a tabella éllovasa

A labdarúgó NB III. közép csoportjának tizenkilencedik fordulójában a Monor otthonában lépett pályára a Dunaújváros FC csapata. Az újvárosiak nagy küzdelemben egygólos győzelmet arattak.

Gróf András

Varga Szabolcs szerezte a dunaújvárosiak győztes gólját

Fotó: Laczkó Izabella

Monor–Dunaújváros FC 0–1 (0–1) 
Monor: Bozsó – Olasz, Haragos, Kovács D., Farkas Á., Urbin (Rácz M. a 46. p.), Hulicsár (Agóts a 61. p.), Juhász Zs., Puskás N. (Szabó B. a 61. p.), Mlinárcsik, Papp R. Vezetőedző: Kurucsai Milán. 
Dunaújváros FC: Hegedűs L. – Galambos, Hesz, Papp M., Stampfel, Barna Zs., Gosztonyi (Dorogi R. a 73. p.), Jakab D. (Tóth Á. a 76. p.), Varga Sz. (Molnár S. a 85. p.), Novák Zs. (Szepessy R. a 85. p.), Kesztyűs M. Vezetőedző: Horváth Ferenc. 

Az idegenbeli összecsapást Vörös Tamás és Csiki Norbert sérülés miatt kihagyta. A két, jó formában lévő csapat bátor játékkal kezdte a mérkőzést, ám a védelmek hatékonyan működtek. A huszonnegyedik percben azonban vezetést szereztek a vendégek. Kesztyűs Máté középre adását a jókor érkező Varga Szabolcs közelről a hálóba juttatta. 
A folytatásban a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, de nem sikerült bevenniük Hegedűs Lajos kapuját. A második félidőben több helyzete is volt az újvárosiaknak, de nem sikerült újabb gólt szerezniük. 

Mivel a listavezető Hódmezővásárhely szabadnapos volt, így alaposan összerázódott a dobogósok mezőnye. Miután a második helyen álló Iváncsa is hozta a kötelező győzelmet, így egy pontra megközelítette az első helyezettet. Azt a DFC gárdája követi újabb egy pont különbséggel, azaz Horváth Ferenc csapata két pontra zárkózott a listavezető mögé. A sorsolás szeszélye folytán a negyedik helyen tanyázó ESMTK is pihent a hétvégén, így már négy pont hátránnyal lemaradva követi a dobogósokat. 

A forduló további eredményei: Paks II.–Ferencvárosi TC II. 3–2, Újpest II.–Kecskeméti TE II. 2–3, PTE-PEAC– Budapest Honvéd-MFA II. 1–2, Ceglédi VSE–Majosi SE 1–1, Iváncsa KSE–Dabas SE 2–1, Bánk-Dalnoki LA–Szekszárdi UFC 2–3, Szolnoki MÁV FC– MTK Budapest II. 0–0. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt az ESMTK és a Hódmezővásárhelyi FC együttese szabadnapos volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában