Vízilabda

2022.11.03. 20:00

A házigazda spanyolok már az első félidőben eldöntötték a meccset

A Tenerifén zajló női vízilabda Világkupa Szuperdöntőjének második játéknapján a végső sikerre is esélyes Spanyolország ellen ugrott medencébe a magyar válogatott. A hazaiak a második nyolc perc végére már tetemes, ötgólos előnyre tettek szert, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Szabó Szabolcs

Garda Krisztina a spanyolok elleni utolsó negyedben megszerezte első gólját a tornán Fotó: MW

Fotó: Mirkó István

Optimista hangulatban várhatta a találkozót a magyar pólócsapat, amely az első fordulóban, az Ausztrália elleni meccs záró negyedében már kifejezetten imponáló játékot mutatott. 

Bíró Attila szövetségi kapitány a rutinszerzést szem előtt tartva bizalmat szavazott Hajdú Katának, Pőcze Pannának és Baksa Vandának is, ellenben pihenőt kapott két alapember, Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra. 

Spanyolország–Magyarország 15–11 (3–2, 6–2, 4–3, 2–4) 

Gólszerzők: B. Ortiz 4, A. Espar 3, Ruiz 2, Forca 2, Garcia, Perez, González, Leitón, illetve Faragó 3, Máté 2, Hajdú 2, Parkes, Keszthelyi, Pőcze, Garda. 

A szerdai játéknaphoz hasonlóan ezúttal is egy Parkes-góllal indított a magyar csapat, ám erre a hispánok hárommal feleltek a folytatásban, végül Keszthelyi ember­előnyös találata zárta a negyedet. A második játékrészben igazán belelendültek a hazaiak, akik hiba nélkül használták ki a fórokat. Bíró Attila 6–2-es állásnál időt kért, ám ez sem sokat segített, a félidőben ötgólos (9–4) spanyol előnnyel fordultak a felek. A harmadik negyed elején hiába lőtt nagy gólt Pőcze és Faragó is, az ellenfél sem lankadt, sőt hatgólosra nőtt a különbség (12–6). 

A negyedik negyedre a kapuban Magyarit Neszmély Boglárka váltotta. A spanyolok visszavettek a tempóból, a magyar csapat pedig ment előre becsülettel, ám ez mindössze az eredmény kozmetikázására volt elegendő a végére (15–11). 

Gardáék pénteken 11.20-tól Új-Zéland ellen zárják a csoportkört. 

Drámai csatát nyert Hollandia 

A Világkupa Szuperdöntő további szerdai eredményei: A reggeli találkozón az USA a papírformának megfelelően magabiztosan múlta felül Kanadát (11–5). Drámai, gólgazdag csatát hozott a Hollandia–Olaszország rangadó, amelyen végül a németalföldiek diadalmaskodtak 18–17-re. Könnyed sikert könyvelhettek el az ausztrálok Új-Zéland ellen (14–5). Két fordulót követően a magyarok csoportjában a spanyolok 6, a mieink és az ausztrálok 3, amíg Új-Zéland 0 ponttal áll az utolsó forduló előtt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában