Torna

2022.10.04. 16:45

Mayer Gréta további két érmet nyert a világkupán

Négy érmet szereztek a magyarok a szombathelyi torna challenge világkupa záró napján. A hölgyeknél a DKSE sportolója, Mayer Gréta kétszer is dobogóra állhatott a vasárnapi záráson: talajon második, gerendán harmadik lett. Utóbbi szeren klubtársa, Makovits Mirtill nyolcadik helyen végzett a fináléban.

Morva Dávid

Talajon ezüstérmet szerzett Mayer Gréta – összesen három dobogós hellyel zárt

Fotó: Freschli J./MATSZ

Szombathely - Mayer Gréta volt az érmek számát tekintve a legeredményesebb magyar a Szombathelyen rendezett megmérettetésen. Érthető, hogy boldogan értékelt a vasárnapi zárás után a dunaújvárosi klub versenyzője. 
– Természetesen nagyon örülök a szereplésemnek. Kedvenc szeremen, a gerendán még maradt a régi gyakorlatom. Ott gimnasztikákat szeretnék javítani, kötéseket belerakni, nagyon szeretem ezt a szert, és aránylag olyan gyakorlatot sikerült bemutatnom, mint a pénteki selejtezőben. Talajon szintén a régi gyakorlatom maradt, de ezen is gimnasztikával és forgásokkal szeretnék erősíteni. Felejthetetlen versenyen vagyok túl – összegzett a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület három érmet is begyűjtő tornásza. 
 

A Magyar Torna Szövetség főtitkára szerint sikeres nemzetközi versenyen vannak túl. – Színvonalas esemény volt magyar sikerekkel. Ez egyben remek felkészülés volt a 29-én kezdődő világbajnokságra. Kiváló tornászoktól kiemelkedő gyakorlatokat láthattunk, és ne feledkezzünk meg a magyar sikerekről sem – mondta Altorjai Sándor. 
A torna challenge világkupát a magyar csapat Székely Zója (felemás korlát), Mészáros Krisztofer (nyújtó) révén két arannyal zárta. Ezüst­érmes lett Mayer Gréta (talaj) és Balázs Krisztián (nyújtó). Mayer Gréta két szeren is bronzérmes. Előbb ugrásban, majd gerendán lett harmadik. A DKSE indulója volt még Makai Lilla, eredetileg versenyen kívül indult volna, de Kovács Zsófia sérülés miatti visszalépése révén ő is lehetőséget kapott a szakvezetéstől. Ezzel élt is, hiszen döntőbe jutott, ahol nyolcadik helyen végzett. 
 

Jövőre is verseny

Jövőre is torna challenge világkupaversenynek ad otthont Szombathely – jelentette be Magyar Zoltán, a hazai szövetség elnöke. – A Nemzetközi Torna Szövetség technikai bizottsága pozitívan nyilatkozott az idei versenyről is, egyben eldőlt, jövőre szintén lehetőségünk lesz megrendezni ezt a rangos eseményt. Szombathelyen egy tornát szerető közönség kovácsolódott össze. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, szép számú nézősereg gyűlt össze. Tegyük hozzá: a produkció is világszínvonalú. Olyan nemzetek küldtek tornászokat, akik eddig nem nagyon látogatták a hazai világkupákat – tette hozzá. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában