Kajak-kenu

2022.09.02. 21:53

Világbajnoki ötödikek lettek nagy csatában

Nagy csata után az ötödik helyen végzett a hazai rendezésű ifi és U23-as kajak-kenu világbajnokságon a DKSE sportolója, Slihoczki Ádám és párja, az Atomerőmű SE-t képviselő Kollár Kristóf a C-2 500 méter pénteki döntőjében.

Gallai Péter

Slihoczki Ádám Kollár Kristóffal mindent kiadott magából, végül nem sikerült elérniük dobogós helyezést

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kellemetlen, esős idő ellenére nagyon sokan szurkoltak a hazai csapatnak a Maty-éri lelátón. A pénteken reggel rajtoló döntők során az új olimpiai távon, C-2 500 méteren volt érdekelt az U23-as mezőnyben a dunaújvárosi klub kenusa, Slihoczki Ádám is. 
A DKSE sportolója a rajt előtt elmondta, szeretnének dobogóra állni, azonban bi­valy­erőssé vált a mezőny ezen a távon, miután felkerült az ötkarikás műsorra az egy kilométer helyett. 

Ezt jelezte az is, a duónak a középfutamból kellett beverekednie magát a fináléba, ahol a nyolcas pályára kerültek. A rajt után óriási „tömörülés” volt a mezőnyben, az olaszok lógtak csak ki előre és fél távnál is ők vezettek, akiket az ukrán, a kínai és a magyar hajó követett. A második etapban alaposan átrendeződött a mezőny egy része, az olaszok előnye egyre nőtt, azonban mögéjük felzárkózott a spanyol egység, a dobogó harmadik fokáért pedig nagy harc volt a kínai, a magyar, a lengyel és a brazil fiúk között. A mieink óriási hajrát nyitottak, mindent kiadtak magukból, de a harmadik kínaiakat nem tudták befogni, s még a brazilok is becsúsztak eléjük, így ötödikként zártak, ám ezért is jár nekik az elismerés. 
Szombaton Slihoczki a kenu négyes tagjaként száll harcba ismét az éremért, ugyancsak ötszáz méteren. S lesz még egy DKSE-érdekeltség a világbajnokságon, Kulcsár Dorina a hölgyek kenu négyesének tagjaként ragad lapátot a fináléban, ugyancsak fél kilométeren. 
Ami pedig az összesítést illeti, az első döntős napot parádés eredményekkel, 9 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a magyar válogatott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában