Labdarúgás

2022.09.26. 20:59

Félidőnként két góllal fölényes DFC-győzelem

Az NB III. közép csoportjának kilencedik fordulójában magabiztos győzelmet aratott idegenben vasárnap este a Dunaújváros FC labdarúgócsapata.

Gróf András

Novák Zsombor duplázott, az első és utolsó találatot lőtte

Fotó: Laczkó Izabella

METON-FC Dabas SE– DFC 0–4 (0–2) 
Dabas SE: Berta (Balogh J. a 46. p.) – Forgács, Dudás D., Sziklási (Kiss Á. a 46. p.), Szabó D. (Csúri a 65. p.), Domokos (Fritz a 65. p.), Erős R., Szabó L., Tóth D., Kiss K., Kókai (Lettner a 46. p.). Vezetőedző: Fehér Ádám. 
DFC: Hegedűs L. – Szunyog (Ferenczy a 29. p.), Hesz, Papp M., Galambos, Barna Zs., Kesztyűs M. (Irimiás a 62. p.), Jakab D., Varga Sz. (Vörös T. a 78. p.), Gosztonyi (Székely B. a 78. p.), Csiki N. (Novák Zs. a 29. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
 

Az első félidőben egyértelműen a vendégcsapat irányította a játék menetét, de sokáig nem alakult ki komolyabb helyzet a dabasiak kapuja előtt. A harmincnegyedik percben azonban az ezúttal csereként pályára lépő Novák Zsombor megszerezte a vezetést az újvárosiak számára. Egy remek indítást követően lőtt a hosszú alsó sarokba. Nem kellett sokat várni az újabb találatra. A negyvenegyedik percben Forgács szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Papp Máté értékesítette. 
A fordulást követően hamar háromgólosra nőtt a dunaújvárosiak előnye. 

Az ötvenegyedik percben a rutinos Gosztonyi András talált a hálóba (0–3). A megnyugtató előny birtokában magabiztosan futballozott Horváth Ferenc vezetőedző csapata. Ennek köszönhetően a hatvankilencedik percben tovább nőtt a különbség a két gárda között. Novák Zsombor passzolt a rosszul kimozduló kapus mellett a hálóba. A hetvenhetedik percben újabb gólt szerezhetett volna Novák Zsombor, de a megítélt büntetőt a fiatal Balogh kapus hárította. Az újvárosi együttes ezúttal nagyon jól futballozott, és magabiztos teljesítménnyel zsebelte be a három bajnoki pontot. 
 

A forduló további eredményei: Kecskeméti TE II–Majosi SE 0–1, Makó FC–Paksi FC II 2–1, ESMTK–MTK Budapest II 1–0, Szekszárdi UFC–FTC II 1–2, Hódmezővásárhely– Budapest Honvéd-MFA II 3–0, Iváncsa KSE–PTE-PEAC 3–2, Bánk-Dalnoki LA–Monor 2-1, Szolnoki MÁV FC–Újpest FC II 0–1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában