Kajak-kenu

2022.08.25. 21:57

Csütörtökre is jutott egy bronz

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Doktor24 Felnőtt és Parakenu Magyar Bajnokság csütörtöki napján Szellák Szabina két számban is érdekelt volt. 
Délelőtt a női K1 500 méter első előfutamában a harmadik helyen ért célba a Központi Sport- és Ifjúsági SE versenyzője Gazsó Alida Dóra és a Vasas színeiben kajakozó Sólyom Dóra mögött. Az előfutamban elért eredmény természetesen döntőt ért. 
A délutáni fináléban pedig, követve a szerdai nyitónap forgatókönyvét, Szellák ismét bronzéremnek örülhetett. Az aranyérmet Gazsó szerezte meg, a dobogó második fokára pedig a paksi Pupp Noémi léphetett fel. 
Ezzel még nem volt vége a csütörtöki feladatsornak. Az egyes után szűk egy óra múlva Szabinára még egy döntő várt K2 500 méteren párjával, a KSI-ben evező Szendy Lilla Katalinnal. A Szellák–Szendy duó a hatos pályán versenyezve végül a negyedik helyet szerezte meg. 
A szolnoki országos bajnokság pénteki zárónapján délelőtt a K1 200 méter előfutamában áll rajthoz, valamint biztosan ott lesz 14 órakor a K1 5000 méter döntőjében. 

A 44 éves bajnok

 Férfi K-2 1000 méteren Kammerer Zoltán (Győri VSE) két évvel legutóbbi sikere után örülhetett újra magyar bajnoki címnek. A 44 éves legenda klubtársával, Erdélyi Tamással győzött. A háromszoros olimpiai bajnok a szövetség honlapjának kifejtette: „Nyilván vívódok, és úgy is álltam oda, hogy lehet, hogy ez karrierem utolsó országos bajnoksága. De ezt még magamnak sem merem bevallani. Most örülök, hogy ez így sikerült, de lehet, hogy ez volt az utolsó.” 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában