Kézilabda

2022.06.21. 22:39

Farkas Johanna mától a vb-n szerepel

Gallai Péter

20220413 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia DKKA (piros mez) - DVSC Shaeffler női felnőtt NB I. kézilabda mérkőzés Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: FARKAS JOHANNA #19

Fotó: Zsedrovits Enikő

Szerdán este megkezdi szereplését Szlovéniában a címvédő női junior kézilabda-válogatott az U20-as világbajnokságon. A csapat tagja a Dunaújvárosi Kohász fiatal tehetsége, Farkas Johanna. 

Farkas Johanna Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A csapat az utolsó nagy dobására készül, s ha korábbi korosztályokban elért eredményeiket nézzük, nem is esélytelenül. A válogatott ugyanis az eddigi három nagy tornáján (U16-os nyílt Eb, U17-es Eb, U19-es Eb) egyaránt aranyérmes lett. Ezúttal viszont nemcsak a kontinens, hanem a világ legjobb csapatai várnak ifj. Kiss Szilárd csapatára Celjében, ahol egyébként a legutóbbi két Európa-bajnokságot rendezték. A legutóbbi, 2018-as világbajnokságot a magyar gárda nyerte meg, aztán a 2020-as torna a járvány miatt elmaradt. 
Egyébként ez lesz az első harminckét csapatos vb, a mieink szerdán 20.30 órakor Egyiptommal kezdenek. Pénteken 16.30 órakor az Egyesült Államok, szombaton 14.30 órakor Lengyelország következik a csoportban. A mérkőzéseket a Sport1 élőben közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában