Birkózás

2022.06.07. 23:57

Első csapatbajnoki érem

Rendkívül sikeres tavaszi félévét koronázta meg a DKSE fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE diákküldöttsége a csapatbajnokságon.

Gallai Péter

A budapesti ­ESMTK szakosztálya adott otthont a diákkorcsoportosok szabadfogású országos csapatbajnokságának. Mivel a birkózás egyéni sportág, ezért igazi kuriózum és mindig nagy érdeklődés övezi ezt a megmérettetést. 
Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint a Gurics BDSE ifjú birkózói jó előjellel vágtak neki a napokban rendezett megmérettetésnek, hiszen az elmúlt hónapokban rendre szállították a szebbnél szebb eredményeket az országos bajnokságokról, valamint sikeres felkészülési táborban vettek részt a tavaszi szünetben. Ugyan a fiúk mezőnyében még soha nem sikerült érmes helyezést elérniük, de azért bizakodóan vágott neki népes csapatuk az ob-nek. A koronavírus-járvány miatt három év szünet után rendezett viadalon huszonkilenc szakosztály szállt harcba a bajnoki címért. 

Tombor István és Fehér Krisztián edzők között a fiatalok, akik harmadik helyet szereztek a járvány miatt három év után rendezett országos bajnokságon Fotó: DKSE

– Birkózóink a tizenhatba kerülésért először a Nagykanizsát, majd a legjobb nyolcba kerülésért a szombathelyi Haladást győzték le magabiztosan, nagy pontaránnyal. Ezután következett a házigazda, az ESMTK csapata. Sajnos itt elmaradtak az egyéni bravúrok, amik a győzelemhez kellettek volna, így a házigazda juthatott be az elődöntőbe. Szerencsére legyőzőnk a döntőig menetelt, így a vigasz­ágon folytathattuk a küzdelmeket. A bronzéremig vezető úton először a BVSC-Zuglót, majd a kecskeméti sportiskolát győztük le, így az utolsó mérkőzés már a bronzéremért ment. Az egész napos küzdelmek során nagyon elfáradtak tanítványaink, de a végső küzdelemben kellő összpontosítással és látványos birkózással a kaposvári sportiskolát is sikeresen legyőzték, így megérdemelten szereztek bronzérmet – értékelt Tombor István. 

Nyikos Veronika aranyérmes és magyar bajnok lett

Más versenyeken is érdekeltek voltak a DKSE sportolói, Tatán a juniorok – 18–20 évesek – szabadfogású bajnokságát, rendezték meg. Itt Horváth Mihály 74 kg-ban egy győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen végzett. Sallai Sándor 92 kg-ban első mérkőzésén kertvárosi ellenfelét legyőzte, a második fordulóban viszont pontozásos vereséget szenvedett. A harmadik meccsen szigetvári ellenfelével kiélezett küzdelmet vívott, ám a mérkőzés közben megsérült, így nem tudta tovább folytatni a bronzmeccset, végül szintén a pontszerző ötödik lett. Nyikos Veronika 76 kg-ban kadet versenyzőként külön engedéllyel indulhatott a korosztályban, mindkét mérkőzését magabiztosan nyerte, megérdemelten lett aranyérmes és ezzel magyar bajnok. Ez a győzelem bebiztosította helyét a magyar juniorválogatottban, így most már száz százalékban koncentrálhat a június végi Európa-bajnokságra való felkészülésre. 
Szintén a juniorkorcsoportnak rendezték meg Tatán a kötöttfogású magyar bajnokságot. Dunaújvárosból Fekete Sándor lépett szőnyegre 82 kg-ban, egy győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen végzett. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában