Torna

2022.04.23. 22:23

Kovács Zsófia nyerte a tornászok Matolay Emlékversenyének egyéni összetett döntőjét

A Postás SE csapata vezet a a tornászoknál az első forduló után a nők Duna Aszfalt szuper csapatbajnokságán, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia nyerte a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyt egyéni összetettben, míg a Matolay csapatversenyében a DKSE diadalmaskodott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

matsz

archív

Fotó: Dömötör Csaba

A hölgyek kétnapos viadala több szempontból is nagy téttel bírt, ugyanis egyben ez volt a Duna Aszfalt szuper csb első fordulója. A kiírás szerint együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett rendelkeznie a csapatoknak, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított. Ebben ezúttal a Postás SE bizonyult a legjobbnak, amely Bácskay Csenge, Christina Zwicker, Knight Anna Elleen, Schermann Bianka, Székely Zója összeállításban 146.600 pontot gyűjtött, míg a DKSE “B” gárdája (Csíki Zsófia, Czifra Bettina Lili, Fehér Lili, Tóth-Pál Rebeka, Kovács Zsófia) 145.600 ponttal jelenleg a második. Harmadik helyen a DKSE “A” együttese (Mayer Eszter, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szíj Emese Ada) 145.200-zal zárta az első fordulót. A Duna Aszfalt szuper csb második fordulójára ősszel kerül sor.

A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny egyéni összetett versenyében a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia (52.600) diadalmaskodott, második Szilágyi Nikolett (UTE; 50.700) lett, a harmadik pozíciót pedig a DKSE másik tornásza, Mayer Gréta szerezte meg (50.400).
A Matolay csapatversenyében - ahol mindhárom korosztályból, serdülő, ifi, felnőtt, egy fő alkotta az együttest - a dunaújvárosiak győztek, Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Tóth-Pál Rebeka összeállításban 145.400 ponttal. Második helyen a Balázs Kíra, Balzsay Hanna és Vatai Blanka alkotta KSI SE (137.300), a harmadikon pedig Szlovákia nemzeti csapata (136.100) végzett.
Az ifiknél egyéni összetettben a legeredményesebb magyar Czifra Bettina Lili lett, aki 49.300 ponttal a dobogó tetejére állhatott, míg a serdülőknél Tóth-Pál Rebeka (43.500) lett a legjobb magyar tornász 11. helyezésével.

Folytatás vasárnap a szerenkénti döntőkkel 10 órától a budapesti Tornacsarnokban. Kovács Zsófia: Egyrészt örülök, hogy első lettem összetettben, másrészt viszont nem vagyok boldog, mert két szeren is rontottam, így legalább 2 pont benne maradt az egyéni összetett pontszámban. Felemáskorláton kezdtünk, ott hibáztam az elején, aztán a gerendáról is leestem, úgyhogy ez a két szer nem sikerült. A talaj és az ugrás viszont szép volt. Összességében a felkészülésem jól sikerült, azzal elégedett vagyok.

 Bácskay Csenge, Postás SE - Örülök, hogy mi vezetünk. Voltak kisebb rontások mindenkinél, de összességében elég kiegyensúlyozottan versenyeztünk, így megvan az első hely. A korlátgyakorlatomat leszámítva minden gyakorlatommal elégedett vagyok.

 

Ritmikus gimnasztika: Kocsis döntős a bakui Világkupán
Az MTK Budapest kiválósága, Kocsis Evelin 29.900 ponttal hatodikként került a buzogány döntőjébe a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupáján, így lesz magyar érdekeltség a vasárnapi szerenkénti döntőkben. 
A kvalifikációs versenyek második napján a szalag és a buzogány selejtezőit tartották az azeri fővárosban. Mindkét magyar sportoló, Kocsis Evelin és Wiesner Hanna is érdekelt volt mind a két szerrel. A lányok buzogánnyal kezdtek, ez Kocsis Evelinnek remekül sikerült, a csoportban a junior Eb-bronzérmesé lett a legjobb pontszám (29.900). Kocsist a későbbiekben sem előzték meg sokan, hiszen hatodikként zárta a selejtezőt, így ott lesz a vasárnapi fináléban. Wiesner Hanna 25.550 ponttal zárt. 
Végezetül következett a szalag, ahol Wiesner 26.500, Kocsis pedig 24.450 ponttal fejezte be a versenyt. Összetettben Kocsis Evelin 109.350 ponttal a 16. helyen végzett, míg Wiesner Hanna 105.850 ponttal a 22. lett.
A vasárnapi szerenkénti döntőben így Kocsis Evelin buzogánnyal lesz érdekelt, a helyi idő szerint 14:15 órakor kezdődő fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában