Kézilabda

2022.04.04. 23:19

A küzdeni akarással nem volt problémájuk

A két csapat szezonbeli harmadik mérkőzését, a vasárnapi idegenbeli bajnokit az MTK nyerte meg a DKKA ellen. A dunaújvárosiak az elkerülhető gólok miatt a rivális nagyobb előnye után futottak, s igaz a végére fel tudtak zárkózni, de ebben el is fáradtak, többet hibáztak kevés belső emberrel rendelkezve.

Gallai Péter

Fotó: LI

A két klub megállapodása szerint a Kohásztól kölcsönadott kapus, Hlogyik Petra nem szerepelhetett a találkozón, ennek ellenére Győri kiváló teljesítményt nyújtott. 
Ezzel szemben Vágó Attila, a dunaújvárosiak szakvezetője szerint náluk negyvenöt percen keresztül nem volt kapusteljesítmény. Ez pedig nagyon meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. A tréner által elmondottakat támasztja alá, hogy az első félidőben egy védése volt mindössze a két hálóőrnek. 

Vágó Attila elmondta, a belső posztokon kevés emberük van, a végjátékra már eléggé elfáradt a csapata Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Ennek ellenére a védekezés nem volt rossz. Nagyon sokszor passzívnál, pár átadással annak lejárta előtt kaptunk elkerülhető gólokat, akkor a távoli zónákból olyan lövéseket, amiket kivideóztunk, megbeszéltünk, de kapusaink nem tudták ezeket hárítani. Ebből az MTK-nak lett egy nagyobb előnye, utána az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után, hogy ezt le tudjuk dolgozni. Így a végjátékra elég fáradtan, kilúgozva érkeztünk meg, és ott, amikor lett volna esély szorosabbá tenni a mérkőzést, addigra elfogyott az erő. A belső posztokon, főleg tavasszal, nagyon kevesen vagyunk. 
 

Megjegyezte, az Érd ellen kéztörést szenvedett Borgyos kiesése mellett Bulath is sérülten vállalta a játékot, nem nagyon tudta pályán tartani. Így a belső posztokra maradt két és fél embere. Ez meg is látszott a rossz döntésekben a végjátékban a fáradtság miatt. 
– A lányokra nem tudok haragudni, küzdöttek, mindent megtettek a győzelemért, egy pillanatra sem adták fel. Ebből is tanulni kell a következő mérkőzésre – tette hozzá. 
A tíz gólt szerző Farkas Johanna azt mondta, sajnos rengeteg technikai hibát vétettek, és végig kergették az eredményt. 
– Az MTK jobban játszott nálunk, a küzdéssel nem volt probléma, a végére elfáradtunk, talán ez lehetett a vereségünk oka – magyarázta. 
 

Sikerükkel a nyolcadik helyen álló fővárosiak két ponttal megelőzték a Kohászt a tabellán, igaz, egy meccsel többet játszottak. A DKKA szombaton a mögötte két ponttal álló Alba Fehérvár vendége lesz. Utána pedig már csak hat bajnoki vár a csapatra a szezonból, három otthon és kettő idegenben. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában