Labdarúgás

2022.02.06. 22:32

Gólzáporos győzelem az utolsó edzőmeccsen

Gróf András

Fotó: LI

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton játszotta a tavaszi bajnoki nyitány előtti utolsó felkészülési mérkőzését. A pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen megrendezett találkozón az újvárosiak gólzáporos győzelmet arattak a Fejér megyei első osztályban listavezető Főnix FC gárdája ellen. 

 

Dunaújváros PASE –  Főnix FC 11–1 (5-0) 

DPASE: Pokorni – Molnár S., Papp M., Bozsoki, Báló T., Tölgyesi V., Dorogi R., Tóth Á., Balogh Á., Jakab D., Novák Zs. Vezetőedző: Varga Balázs. Cserék: Orczi, Hompót D., Villám B., Huszty, Barna Zs., Székely B., Kesztyűs M. 

Főnix FC: Szabó T. – Bolla B., Pataki, Patkós K., Zoboki L., Bognár I., Klémán, Pápai, Szalai P., Kertész, Zoboki Á. Vezetőedző: Pavlik József.Cserék: Papp K., Krán, Csiba, Rubos, Jófejű. 

 

A dunaújvárosiak az utolsó erőfelmérőt szerették volna a stadionban megrendezni, de ennek lehetőségét az üzemeltető nem tudta biztosítani számukra. Pedig a vasárnapi hazai, Hódmezővásárhely elleni tavaszi idénynyitó előtt ez szakmailag mindenképpen indokolt lett volna. 

Az összecsapás első félidejében egyértelműen a hazai együttes irányította a játék menetét. A székesfehérvári fiatalok nem igazán tudták megállítani a nagy kedvvel játszó dunaújvárosi támadókat. Ennek eredményeként ötgólos különbség alakult ki két csapat között a szünetig. Novák Zsombor kétszer, Tóth Ákos, Jakab Dávid és Papp Máté pedig egy-egy alkalommal talált a kapuba. 

 

Novák Zsombor a szünetig két gólt szerzett Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A fordulást követően veszélyesebben játszott a széltől támogatott vendégcsapat, és a szépítő találatot is megszerezte. Ráadásul még egy kapufát eltaláló lehetőségük is volt. Azonban fölényük nem tartott sokáig, így ismét a házigazdák vették át az irányítást. Hat gólt szerezve állították be a végeredményt. A csereként beállt Kesztyűs Máté három, Tóth Ákos, Villám Balázs és Jakab Dávid pedig egy-egy gólt szerzett. 

Összességében az öt felkészülési találkozóból hármat megnyert a DPASE gárdája, két alkalommal viszont döntetlent játszott. Az eredményeket nézve nyugodtan várhatják az NB III. közép csoportjának tavaszi folytatását. A keret is megerősödött, így több variációs lehetősége van a szakmai stábnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában