Remekeltek az ifjoncok

2022.02.16. 20:00

A Vasvári iskola fölényes sikere a floorball-diákolimpia fináléjában

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Algyőn a floor­ball-diákolimpai V. korcsoportját a Rudas Közgazdasági Technikum nyerte meg. De született még egy dunaújvárosi siker: az I. korcsoportban a Vasvári Pál Általános Iskola bizonyult a legjobbnak.

Agárdy Csaba

Tóth Géza testnevelő és a győztes csapat, amely korosztályában az ország legjobbja lett Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Fotó: Meresz Marton

Az I. korcsoportban az általános iskolák első és második osztályos tanulói vettek részt. Az országos döntőbe nyolc csapat jutott be. A Vasvári a szőnyi Bozsik József iskolával, a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics téri telephelyének együttesével, és a szigetszentmiklósi József Attila iskolával került egy csoportba. 

A csoportban a dunaújvárosiak az alábbi eredményeket érték el: József Attila–Vasvári Pál 0–2, Mohács–Vasvári Pál 1–6, Bozsik–Vasvári Pál 3–3. 

A dunaújvárosiak ezzel megnyerték a csoportjukat, és az elődöntőbe jutottak. Ott a másik ág második helyezettjével, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjaival küzdöttek meg a döntőbe jutásért. A Vasvári fölényes, 7–0-s győzelemmel került a fináléba. 

Ott a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda sem zavart sok vizet, a Vasvári 10–0-ra nyert a döntőben. 

Ez a társaság január végén egy másik sikert is elért, mivel ők „főállásban” a DAB U8-as jégkorongozói. Január végén a magyar jégkorong napján, a Városligeti Műjégpályán megnyerték a korosztályuk McDanald’s bajnokságát. (Két korosztályban, U8, U10, több mint száz csapat nevezett ezerkétszáz játékossal.) 

A Vasvári Pál Általános Iskola I. korcsoportos diákolimpiai bajnok floorballcsapata: Bába Benjamin, Darabos Roland, Denkmajer Huba, Éliás Dániel, Golubov Kristóf, Rácz-Vidovenyecz Botond. Felkészítő testnevelő: Tóth Géza. 

A két, dunaújvárosi iskola (mint már említettük korábban, a Rudas is aranyérmes lett) sikerének értékéről néhány szám­adat mindent elmond. A lányok és a fiúk két korosztályba – összesen hat-hat – több mint 4500 nevezővel indultak a körzeti versenyek. Közülük került ki a kilencvenhat országos döntős csapat, ami összesen 576 játékost jelentett a háromnapos döntő idején. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában