Jégkorong

2022.01.04. 19:00

Gebei eltiltása sérülés okozásáért

Gallai Péter

Dunaújváros - Kedden este lapzártánk után a Dunaújvárosi Acélbikák együttese az Újpestet fogadta hazai pályán. A találkozó lapzártánk után ért véget, amiről internetes portálunkon, a duol.hu-n olvashatnak beszámolót. 

Az viszont biztos, hogy a mérkőzésen Gebei Gergely nem játszhatott, mert eltiltást kapott. Ugyanis az Erste Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta a Győr elleni mérkőzés 26. percében történt esetet, amelynek során Gebei Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák) 5 + 20 perces büntetést kapott palánkra lökésért. 

Mint a határozatban írták: „Az Acélbikák játékosa ellenfelét a korong megjátszásának szándéka nélkül a palánktól veszélyes távolságban hátulról meglökte. Az UNI Győr ETO HC játékosa korongot nem birtokolt, az ütközés olyan testhelyzetben érte, amikor arra nem számíthatott, magát védeni nem tudta. Az UNI Győr ETO HC játékosa nagy erővel a palánknak csapódott, megsérült, a játékot folytatni nem tudta.” 

A fegyelmi bizottság a sérülést okozó szabálytalanság miatt Gebei Gergelyt, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosát két Erste Liga-mérkőzésről eltiltotta. Ezzel a versenyszabályzat alapján automatikus pénzbüntetést is kapott a DAB klubja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában