Jégkorong

2022.01.13. 22:21

A juniorok jól hajráztak, a nyolc között vannak

Egy kicsit nyögvenyelős volt a Dunaújvárosi Acélbikák juniorjégkorong-csapatának bajnoki szereplése a szezon elején, de az utóbbi hetekben belehúztak, ami annyit jelent, ott lesznek a rájátszásban.

Agárdy Csaba

Az esélyesebb Győr ellen győztek a DAB juniorjai Fotó: LI

Az esélyesebb Győr ellen győztek a DAB juniorjai Fotó: LI

December közepén egy elkeserítő vereséget szenvedtek hazai pályán a Ferencvárostól (2–7), de utána megtáltosodott a csapat. Előbb legyőzték 4–3-ra a Győri Nemak ETO HC-t, majd 5–2-re nyertek a Ferencváros és 9–3-ra a Pesterzsébet otthonában. A rájátszást jelentő helyet azután azzal sikerült elérnie az együttesnek, hogy hazai pályán 6–0-ra verte a Fradit. A társaság végül a Pesterzsébet elleni idegenbeli 6–1-es győzelemmel zárta a bajnoki alapszakaszt. 

A rájátszásba az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Budapest Jégkorong Akadémia, a DVTK Jegesmedvék, a Debreceni HC, a Vasas SC, az Újpest, a Győri Nemak ETO HC és a Dunaújvárosi Acélbikák jutott be. 

A DAB az alapfeladatát teljesítette azzal, hogy bekerült a nyolc közé. Ez elvárható is volt, hiszen Jegor Kabatayev, Somogyi Nátán, Daniil Bubnov, Piszmann Máté, Jadlószki Máté, Jason Ferreira is bemutatkozott már az Acélbikák Erste ligás csapatában. 

Tehát az eddigi eredmény elfogadhatónak mondható, hiszen a DAB utánpótlásszinten is a legalacsonyabb költségvetéssel rendelkezők közé tartozik a hazai mezőnyben. A négy, államilag támogatott akadémiával (DVTK, Budapest, Ocskay, Újpest) pedig esélye sincs versenyeznie. 

Az alapszakaszt az alábbi eredménnyel zárta a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. 

Pesterzsébet – Dunaúj­városi Acélbikák 1–6 (0–1, 0–3, 1–2) 

Dunaújvárosi Acélbikák: Hungler (Ferreira) – Jadló­sz­ki, Piszmann S., Balogh, Popov 3 (1), Somogyi 2 (2) – Szabó, Tamás 1 (2), Domokos (1), Palla (1), Szénási. Edzők: Peter Lichnec, Borbás Gergely. 

Ez a magabiztos győzelem azért is értékes, mert különböző okok miatt csak két sorral tudott kiállni a dunaújvárosi együttes. Alapvetően azért nincsenek könnyű helyzetben a juniorgárdák edzői, mert nagyban befolyásolja a rendelkezésükre álló keretet az, hogy a felnőtteknél kire számítanak a szakmai vezetők. 

Ezek is érdekelhetik