Foci

2022.01.12. 20:48

A DPASE első felkészülési meccse következik

A 2021/2022. évi NB III. közép csoportjában a második helyen telelő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata már az év első munkanapján megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Szombaton pedig már következik is az első edzőmérkőzés hazai pályán a Veszprém ellen.

Gróf András

A szerdai edzésen a fiúk összeálltak egy közös képre – egységben az erő Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

A játékosok nem a nulláról kezdték a munkát, hiszen a karácsonyi ünnepeket követően már a szakmai stáb által összeállított egyéni edzésterv szerint készültek otthon. Ennek köszönhetően már az első héten is minőségi munkát lehetett végezni. Az edzések jellege nem sokban tér el a bajnoki időszakban megszokottaktól, de azért néhány terheléses elemmel kiegészülnek a taktikai gyakorlások. Szerencsére a sérülések eddig elkerülték a gárdát, csupán a betegséggel bajlódó Báló Tamás hagyott ki edzéseket. 

Az együttes alapjátéka, mentalitása jó volt az ősszel, de arra kell törekedniük, hogy helyezkedési hibák, kihagyott tizenegyesek miatt ne menjenek el pontok a tavaszi szezonban. Fontos a játék pontosítása, az utolsó passzokra, a befejezésekre való koncentrálás. Próbajátékosok is részt vettek az edzéseken, azonban döntés még nem született a leigazolásukról. 

Az első felkészülési találkozót szombaton játssza a dunaújvárosi együttes. Ellenfele az NB III. nyugati csoportjában jelenleg harmadik helyen álló VLS Veszprém gárdája lesz. Az összecsapás 12 órakor kezdődik a pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen. Amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé, akkor pedig a radari műfüves pálya lesz a találkozó helyszíne. 

A felkészülés során a következő csapatok ellen lép még pályára a DPASE legénysége: Siófok, Bicske, Paks II. és Pécsvárad. 

Ami pedig a már említett bajnoki tabellát illeti. A dunaújvárosi gárdának hét pont a hátránya az élen álló Kozármislennyel szemben, a harmadik, Makó FC együttese előtt hatpontos előnyben van Varga Balázs vezetőedző alakulata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában