Kézilabda

2021.12.17. 22:18

Nagy küzdelem, ám végül vereség az év zárómeccsén

A bajnoki szünet miatt számos felkészülési találkozót játszott az elmúlt hetekben a DKKA felnőtt női kézilabdacsapata, amely pénteken este az egyik magyar élcsapatnak számító Mosonmagyaróvárt fogadta a helyi sportcsarnokban.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A végig kiélezett találkozót a Mosonmagyaróvár nyerte 29–32-re. A DKKA többször is átvette a vezetést, ám végül a hazai bajnokság egyik élcsapata nyerte meg az év utolsó kézilabdameccsét a dunaújvárosi sportcsarnokban. A találkozó után Vágó Attila lapunknak elmondta: 

– Nem egy bajnoki találkozóról beszélünk, ám számunkra nagyon fontos volt ez a meccs számos kulcsjátékos hiányzása miatt. Esélyt és teret adtunk a fiataloknak, akik meglátásom szerint tudtak is élni ezzel a lehetőséggel. 

Kazai Anita hat góljával ezúttal is a DKKA legeredményesebb játékosa volt Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Visszatérve az eredményre, ma nem győzni akartunk, hanem próbálgatni a játékrendszereinket, és lehetőséget adni a fiataloknak. Ez sikerült. Természetesen, mindig jó örülni a végén, ám ez most nem jött össze. A Mosonmagyaróvár ma Magyarországon egy topcsapat, végig tartottuk velük a tempót. Büszke vagyok a lányokra, főként, hogy a pályán volt 5-6 saját nevelésű fiatal is, akikre hosszú távon majd számíthatunk – mondta el a D. Hírlapnak Vágó, akit az eddigi eredményekről és a januári kihívásokról is kérdeztünk: 

 – Jelenleg hatodik helyen állunk a tabellán, jóval a megcélzott helyezés felett. Még nem ért véget a bajnokság, ám úgy vélem, egy remek közösség jött össze, amely képes lesz és lehet már a közeljövőben is nagy eredményekre. Úgy vélem, ebben az évben túlszárnyaltuk az elvárásokat, és számos meglepetéssikert arattunk. Ebben a szellemben dolgozunk tovább a jövőben is. Ami az akadémiát illeti, ott is kiváló szakmai munka folyik, az egész évet tekintve 5-6 játékos érkezett onnan, mondhatni saját nevelésként. Most pici pihenőt adtam a játékosoknak. A két ünnep között edzünk, ám az igazán érdemi munka a jövő év január 3-án kezdődik. Szoros lesz a program, hiszen alig pár hetünk lesz felkészülni a Vasas elleni fontos találkozóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában