DAB

2021.11.30. 21:29

Rájátszásba kerülés a juniorcsapat célja

Itt az ideje körülnézni a juniorok jégkorong-bajnokságának háza táján, hiszen ebben az Erste Liga közvetlen utánpótlása szerepel. Sőt, a fiatalok közül többen már be is mutatkoztak a magyar központú nemzetközi bajnokságban.

Agárdy Csaba

Piszmann Máté már az Erste Ligában is játszott

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Tíz csapat nevezett, a négy nemzeti akadémia, a Budapest, a DVTK Jegesmedvék, az Ifjabb Ocskay Gábor és az Újpest. Ott van még a mezőnyben a Debreceni HK, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Ferencváros-Telekom, a Győri ETO NEMAK HC, a Pest­erzsébeti HC és a Vasas SC.

A kvalifikációban a négy akadémia nem vett részt. A többi hat csapat egy oda-vissza kört játszott, és az első két együttes csatlakozott a nemzeti akadémiákhoz a felsőházba. Az alapszakaszban tehát alsó- és felsőházra oszlott a mezőny.

Ezután a középszakaszban három részre tagozódnak a csapatok. Az alapszakasz első négy helyezettje és az ötödik-nyolcadik helyezettje játszik egymás ellen, illetve a kilencedik és a tizedik. A középszakasz végén az első négy helyen végzett klub az 5-8. helyezettek közül választ ellenfelet magának, itt már kieséses rendszerben folynak a mérkőzések, az egyik fél két győzelméig tart a párharc. Majd jön az elődöntő, a döntő, és a további helyezésekért a párviadal.

A kvalifikáció végeredménye: 1. Vasas 10 mérkőzés/26 pont, 2. Debreceni HK 10/24 pont, 3. Győri NEMAK ETO HC 10/21 pont, 4. FTC-Telekom 10/10, 5. DAB 10/9, 6. Pesterzsébet 10/0.

A Dunaújvárosi Acélbikák az alapszakaszban az alsóházban folytatja. A csapatok itt négyszer játszanak egymás ellen, vagyis kétszer hazai pályán, kétszer idegenben találkoznak.

A DAB a legutóbbi mérkőzésén Győrben szerepelt, és 6–2-re kikapott.

Győri NEMAK ETO HC – Dunaújvárosi Acélbikák

6–2 (1–1, 4–1, 1–0)

DAB: Ferreira – Bubnov, Tamás, Domokos, Kabatayev, Somogyi (1) – Jadlószki, Piszmann M. (1), Kis B. 1, Piszmann S., Szénási 1 (1) – Balogh, Szabó A., Zsiga. Vezetőedző: Peter Lichanec.

A dunaújvárosiaknak sajnos még három teljes soruk sem volt, így a sikerhez az is kevés volt, hogy a pályára lépők közül Bubnov, Tamás, Kabatayev, Somogyi és Piszmann Máté már bemutatkozott az Erste Ligában.

Legutóbb nem volt három teljes sora a dunaújvárosi csapatnak – ­kevesen vannak az U21-ben

Borbás Gergely, aki a DAB utánpótlásedzője, és a junioroknál a szlovák Lichanec segítője, így látja a juniorok helyzetét.

– Kevesen vagyunk, és ők is szétszórtan. Mivel nincsen ifjúsági csapatunk, az ifik kölcsönben játszanak más klub­oknál. A juniorkorúak közül többen a felnőttekkel edzenek, illetve Budapestről vannak nálunk kölcsönben lévő hokisok. Ezért csapatedzést ritkán tudunk tartani, leginkább a meccseken csiszolódunk. Most az a célunk, hogy az alapszakaszban megelőzzük a Ferencvárost és a Pestszentlőrincet, mert akkor a rájátszásban folytathatnánk a küzdelmeket.

Az alsóház állása: 1. Győr 5 mérkőzés/15 pont, 2. DAB 5/6, 3. FTC 4/3, 4. Pesterzsébet 4/0.

A juniorok legközelebb december elsején, szerdán, 19.25 órai kezdettel a Pestszentlőrincet fogadják.

Piszmann Máté már az Erste Ligában is játszott
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában