dunaújváros

2021.11.29. 20:21

Farkas góljaival két siker a dánok ellen

A múlt héten Balatonbogláron edzőtáborozó női juniorkézilabda-válogatott, soraiban a Dunaújvárosi Kohász játékosával, Farkas Johannával, aki három edzőmérkőzést is játszott ezen időszak alatt.

Gallai Péter

Farkas Johanna 12 gólt lőtt a dánoknak két meccsen Fotó: MKSZ

Szerdán a világ­bajnokságra itt készülő Japán felnőttválogatottól 34–21-re kapott ki a csapat, a Kohász játékosa háromszor volt eredményes.

A hétvégén aztán két rangadó várt a lányokra, szombaton és vasárnap, szintén Balatonbogláron a korosztályos dán nemzeti együttessel csaptak össze a NEKA sportcsarno­kában. Az északiak előtte egyébként egy találattal legyőzték a japánokat.

Az első, remek színvonalú mérkőzésen végül 31–26-ra nyert a válogatott a dánok ellen. A magyarok végig ­kezükben tartották a mérkőzés irányítását, a második ­félidőben már nyolc góllal is vezettek, végül magabiz­tosan húzták be a találkozót. A legeredményesebb hazai játékos Farkas Johanna volt hét találatával, azaz főszerepet vállalt ebben a győzelemben.

Vasárnap aztán több kulcs­emberét is pihentette ifj. Kiss Szilárd. Azonban ennek ellenére is egygólos, 28–27-es hazai sikernek örülhettek a lányok. A Kohász kézilabdázója ezúttal ötször vette be az ellenfél kapuját.

Farkas Johanna 12 gólt lőtt a dánoknak két meccsen
Fotó: MKSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában