Új horizontok Kolumbiában

2024.05.25. 20:00

A Dunaújvárosi Egyetem és a Caucai Egyetem együttműködési szerződést kötött

2024.május 23-án a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a kolumbiai Caucai Egyetem ünnepélyes keretek között írták alá együttműködési megállapodásukat. Az eseményen jelen volt dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és dr. Deibar René Hurtado Herrera, a Caucai Egyetem rektora. A szerződés célja az intézményi mobilitás fokozása, kettős diplomás képzési programok kidolgozása, valamint közös kutatási projektek szervezése.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ez a megállapodás új lehetőségeket nyit mindkét intézmény hallgatói és kutatói számára, lehetőséget teremtve nemzetközi tapasztalatok szerzésére, új ismeretek elsajátítására és szakmai hálózatok szélesítésére. Dr. Deibar René Hurtado Herrera, a Caucai Egyetem rektora kiemelte, hogy a közel kétszáz éve működő intézmény számára a Dunaújvárosi Egyetemmel kötött memorandum megerősíti elkötelezettségüket a nemzetközi tudományos és kulturális kapcsolatok erősítése mellett.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora szintén hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, bízva abban, hogy számos kolumbiai hallgató és oktató fog élni a lehetőséggel, hogy ellátogasson Magyarországra, ezzel bővítve tudását és tapasztalatait. Egyúttal bátorítja a magyar hallgatókat és kutatókat, hogy utazzanak Kolumbiába, hogy szélesítsék szakmai ismereteiket.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő 

Az együttműködés céljai között szerepel a hallgatói és oktatói csereprogramok fejlesztése, amelyek lehetővé teszik mindkét egyetem tagjai számára, hogy nemzetközi környezetben gyarapítsák tudásukat. Továbbá a közös kutatási projektek révén a két intézmény kutatói közösen dolgozhatnak majd olyan témákon, amelyek mindkét ország számára relevánsak.

Az eseményen elhangzott beszédek hangsúlyozták, hogy ez az együttműködés nemcsak a tudományos fejlődést szolgálja, hanem hozzájárul a két nemzet közötti kulturális és baráti kapcsolatok elmélyítéséhez is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában