jégkorong

2021.11.17. 22:49

Hatpontos mérkőzés lesz a Titánok ellen pénteken

A válogatott programja miatt szünet volt az elmúlt héten a jégkorongozók Erste Ligájában. A Dunaújvárosi Acélbikák kedden este lapzártánk után Debrecenben folytatta bajnoki szereplését. Leo Gudas együttese 5–2-re kikapott.

Agárdy Csaba

A mérkőzés felénél Rybchyk két góljának köszönhetően még a DAB vezetett 2–1-re, sőt, az utolsó harmad előtt még döntetlen (2–2) volt az állás. A befejező játékrész azután a hazaiaknak sikerült jobban, és 5–2-re nyertek. Igaz, az utolsó gólt a DAB úgy kapta, hogy a gólszerzés reményében lehozta 4–2-nél a kapusát, azonban az üres kapuba betaláltak a hazaiak.

DEAC – DAB 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)

DEAC: Hetényi – Kloz, Vokla, Dalecky (1), Novotny 1, Turcotte (1), Gőz (1) – Klimek, Bartók, Kuleshov 1 (1), Spirko (2) – Bogesic, Sándor, Kozma (1), Mazzag (1), Sági 1 (1) – Jakabfy, Almási 1, Berta (1), Molnár 1. Vezetőedző: György József.

DAB: Kovács – Bubnov, Pozsár, Kabatayev, Szappanos, Török – Benke, Bobcek (1), Németh P. (1), Szűcs (2), Rybchyk 2 – Erdély, Szécsi, Lőczi, Németh Á., Somogyi – Druja, Tamás, Gebei, Marosi, Pinczés. Vezetőedző: Leo Gudas.

Kovács Dávid, a DAB kapusa hatvankét lövést kapott Debrecenben Fotó: DEAC

Leo Gudas: – A különbség ma a gólokban volt, amíg a DEAC-nak sikerült öt gólt szereznie, mi csak kettővel tudtunk válaszolni, ami nem volt elég. Úgy gondolom, két nagyon jó harmadot játszottunk, de utána kicsit nyitottabbá vált a védelmünk. Nem volt szerencsénk, volt pár helyzetünk, amit nem tudtunk értékesíteni, az ellenfelünk viszont a sajátjait igen.

Igaz, hogy alsóházi, de rangadót játszik pénteken 18 órai kezdettel a DAB. Ellenfele a Fehérvári Titánok lesz. A két csapat egyaránt nyolc pontot szerzett eddig, és valószínű, hogy egyikük marad majd le a rájátszásért folyó kvalifikációról. (Bár a tavaly még szlovák extraligás DVTK-nak is nyolc pontja van. DVTK Jegesmedvék, Dunaújvárosi Acélbikák, Titánok a sorrend az utolsó három helyen.)

Az Acélbikák és a Titánok eddig egyszer találkoztak, október elején Németh Péter góljával 1–0-ra a dunaújvárosiak nyertek.

LTP-tanfolyamot indít decemberben a szövetség

Amennyiben a Covid–19 vírussal szembeni védekezés jegyében hozott, a mindenkor hatályos jogi szabályozásnak megfelelő és a hatóságok ajánlásait figyelembe vevő rendelkezések megengedik, a Magyar Jégkorong Szövetség decemberben ismét lehetőséget biztosít azoknak, akik mini- és szuperminicsapatok mellett szeretnének hivatalos szerepkört betölteni a jégen. A vállalkozó kedvűek Learn To Play, azaz LTP-segédedzőképzésre jelentkezhetnek. A képzésen 18. életévüket betöltött, korcsolyázni kiválóan tudó jelentkezők vehetnek részt. A korcsolyatudást tesztelik a szervezők. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni e-mailben Horváthné Valentin Gabriellánál az [email protected] e-mail-címen lehet 2021. november 26., péntekig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában