Nagyon gyorsan eldőlt

2021.11.03. 20:34

Fölényes dunaújvárosi siker a III. Kerület ellen

Budapest – A női vízilabda-bajnokságban szerdán este a III. Ker. TVE otthonában ugrott medencébe negyedik mérkőzésén a DFVE együttese, egyértelműen a győzelemért.

Gallai Péter

2021.02.17. Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics- III. kerület TVE felnőtt női vízilabda mérkőzés Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotón: Szilágyi DorottyaFotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

III. Ker. TVE – DFVE 6–19 (1–6, 2–5, 2–1, 1–7)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 8, Gurisatti 5, Mahieu, Mucsy 1, Szabó N., Szellák 1. Csere: Buis (kapus), Garda 1, Pál 1, Horváth, Somogyvári 1, Sajben N., Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 4/9, illetve 4/9.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 4/5.

A hazai csapat eddig mindhárom találkozóját elveszítette, így nulla ponttal várta a tegnapi összecsapást. A fővárosiaknál csak a medence mellett kapott szerepet a Dunaújvárosból érkezett Brezovszki Gerda.

Szilágyi Dorottya remekelt, nyolc góllal zárt

Ahogyan várható volt, a vendégek alaposan belekezdtek, három olimpiai bronzérmesünk, Szilágyi, Gurisatti és Garda kezdte a DFVE gólgyártását, amit a negyed végére sikerült megduplázni. A medencében hivatalosan még nem, de a lelátón már ekkor elkönyvelhette vereségét az, aki szerint óriási csoda folytán a III. Kerület meglepetést tud okozni.

A második negyedet is simán behúzták a lányok, hogy aztán a harmadikat egy kimaradt büntető és több helyzet után, némi részsikert elkönyvelve, a hazaiak nyerjék meg. Persze ekkor már 12–5-re vezettek az újvárosiak, akik aztán a záró nyolc percben ismét sokkal eredményesebbek voltak, és fölényes győzelmet arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában