torna

2021.11.08. 21:52

Az ORV-n remekeltek a DKSE tornászai

Morva Dávid

20210915 Dunaújváros Junior tornász versenyzők a Dunaújváros tornacsarnokban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH Képen: Makai Lilla tornász

Fotó: Zsedrovits Enikő

Egyéni összetettben, csapattal és a szerenkénti finálékban egyaránt remekelt a magyar férfi és női utánpótlástornász-válogatott a Brnóban megrendezett kétnapos Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol a magyarok összesen huszonegy (!) érmet szereztek.

A hölgyek a Balázs Kíra, Balzsay Hanna, a Dunaújvárosi Központi SE hármasa: Czifra Lili, Makai Lilla, Mayer Gréta, valamint Peresztegi Nóra összeállításban utaztak ki a megmérettetésre, ahol a csapatversenyt nagy fölénnyel nyerték meg (197,100 ponttal zárt a magyar egység, 190,650 pontja lett a második cseh csapatnak).

Czifra Lili egyéni összetettben harmadik lett
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az egyéni összetettben Peresztegi Nóra (49,450) diadalmaskodott, Czifra Lili (48,050) pedig a harmadik lett. A második napon a szerenkénti finálékat tartották, ahol szintén kiemelkedtek a mieink: Balázs Kíra ugrásban (13,225) és talajon (12,100) szerzett ezüst­érmet, felemás korláton, gerendán és talajon pedig magyar aranynak örülhettünk, a fenti szersorrendben Makai Lilla (13,225), Peresztegi Nóra (12,675) és Mayer Gréta (12,650) győzött.

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója: –Nagyon magabiztos, jó tornát mutattak be a lányok, azt hiszem, ezt láthatjuk az eredményeken is. Igazi csapatként, nagyon jól mozogtak, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a teljesítményükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában