Németh Péter

2021.11.11. 20:00

A cél nem változott: ott akarnak lenni majd a rájátszásban

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói két nap alatt a DEAC és a Győr ellen is nyertek, így pontszámban beérték a DVTK-t és a Titánokat. A két sikerből összesen három góllal vette ki a részét Németh Péter, így ő lett a hét legjobbja az Erste Ligában. A magyar szövetség honlapján vele közölt interjút.

Németh Péter ünnepli egyik találatát, amit a Győr ellen szerzett Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Németh Péter 1988-ban született. A Fehérvárral 2008-ban bajnok is volt, majd az UTE, a Budapest Stars, az FTC és egy svédországi idény után 2015 óta szerepel Dunaújvárosban. Vezeti az Acélbikák házi pontlistáját 12 egységgel, már több gólt szerzett, mint az előző két idényben.

– Egymás után kétszer nyertek. Mi volt a sikerek kulcsa?

– Nagyon kellett már ez a két győzelem, most végre talán el tudjuk hinni, nem vagyunk rossz csapat. A kulcs szerintem a védekezés javulása és a kiváló kapusteljesítmény volt.

– Mikorra teszi a formajavulást?

– Talán az Újpest elleni mérkőzés volt az, ahol már az eredmény és a mutatott játék sem volt kritikus. Szinte teljesen kicserélődött a keretünk a nyáron, sok fiatal érkezett, eltelt az az idő, ami szükséges ahhoz, hogy összeszokjon egy csapat.

– Saját formájával elégedett?

– Jelenleg jönnek a pontok, és szeretném, ha ez a tendencia sokáig kitartana. Szezon előtt szerettem volna elérni a 100. alapszakaszgólt és a 200. pontot. Az elsőt már sikerült, a másikhoz még kell 16 pont. Kemény munkával és persze kis szerencsével hiszem, hogy meglehet.

– A heti háromból melyik volt a legkedvesebb gól?

– A Győrnek lőtt második. Begyakorolt emberelőny-figura volt, amit a Debrecennek is be tudtunk lőni. Boldog voltam, hogy két nap alatt kétszer is meg tudtuk csinálni. Illetve azzal a góllal vezettünk újra a mérkőzésen.

– Volt változás a munkában, vagy mostanra állt össze a csapat?

– Szerintem az utóbbi. Sok olyan játékosunk van, akik első évüket játsszák a ligában, nekik is bele kellett rázódni a tempóba. A sorsolás abból a szempontból kegyes volt hozzánk, hogy két héten keresztül tudtunk mérkőzés nélkül edzeni. Sokat videóztunk és gyakoroltunk, azt hiszem, ha van kulcs, akkor ez lehet az.

– Rutinos játékos, a fiatalokat mennyire kell terelgetni, figyelni arra, hogy egy-egy vereség ne rombolja az önbizalmukat?

– Szerencsénk van, mert hallgatnak ránk, idősebbekre. Persze, aki rutintalanabb, nehezebben viseli a vereséget, de olyan nincs, hogy valaki magába zuhanjon miatta. Én is sokat beszélgetek velük, például ha kimarad a keretből vagy a formája romlik. De ők is profin tudják kezelni ezeket a helyzeteket.

– Hogyan lehet átmenteni ezt a formát a folytatásra?

– Közhelynek hangzik, de még keményebb munkával. Nálunk a klasszikus pontgyáros „művészek” hiányában kizárólag a taktika százszázalékos betartása és hatvan perc koncentráció hozhat eredményt. Ha megtesszük ezeket, fog is.

– Mire használják a szünetet?

– Kaptunk kis pihenőt, amit majd három nap kemény munka követ. Ott az állóképesség és a taktika további fejlesztése, csiszolása kap szerepet. Remélem, a következő meccseken ennek köszönhetően még ütőképesebbek lehetünk.

– Hogy látja a rájátszásért zajló harcot, az esélyeket?

– Kemény lesz bejutni, az biztos. Kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok, 2-3 csapattal leszünk versenyben az előkelőbb helyekért. A cél nem változott: ott akarunk lenni a playoffban. Személyes célom, hogy edzőként bajnokságot nyerjek az Angels női csapatával, és a Worm Angels ob II-es csapatával.

Németh Péter ünnepli egyik találatát, amit a Győr ellen szerzett
Fotó: Laczkó Izabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában