jégkorong

2021.10.01. 21:29

Végre szoros mérkőzést játszottak az Acélbikák

A csütörtöki hatalmas verés után, amit a Corona Brassó ellen kapott a DAB (0–12), tegnap este újabb erdélyi csapat érkezett a jégcsarnokba.

Agárdy Csaba

2021.09.01. Dunaújvárosi Acélbikák-Gyergyói Hoki Klub felkészülési mérkőzés Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

DAB – Gyergyói HK 3–5 (0–3, 2–1, 1–1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 150 néző. Vezette: Németh, Gangel, Horváth, Molnár.

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács – Erdély, Pozsár 1, Dudkin 1, Szűcs (2), Szappanos (1) – Benke, Bobcek 1 (1), Horváth, Németh P., Németh Á. – Druja, Szécsi (1), Lőczi, Pinczés O., Tamás – Kabatayev, Piszmann M., Gebei G., Marosi, Somogyi. Vezetőedző: Leo Gudas.

Gyergyói HK: Demeter – Kozma (2), Haaranen (1), Orbán, Bodó 1 (2), Sylvestre 1 – Fejes 1 (1), Saari, Sárpátki, Tranca (1), Vincze P. 1– Györfy (1), Ferenc Csibi (1), Bíró, Császár, Szigeti – Lázár, Todor, Silló 1, Sándor-Székely, Vincze G. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Három gólt már régen lőttek egy meccsen a Bikák
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Brassó elleni zakó után Leo Gudas arról beszélt, hogy „Továbbra is nagy problémánk, hogy húsz, néha negyven percet játszunk, de hatvan percen keresztül nem tudunk. Dolgoznunk kell sajnos azon is, hogy mentálisan erősebbek legyünk a jégen.”

Ha valamire, a mentális erőre tegnap nagy szüksége lett volna a DAB-nak. De nem úgy indult a találkozó, hogy előrelépés volt ezen a téren, mert fél perc után már vezetett a Gyergyószentmiklós. Az első harmad végül is úgy fejeződött be, mint a Brassó elleni: 0–3-mal. A második harmadban összekapta magát a DAB, és ezt a játékrészt 2–1-re megnyerte, az utolsót pedig döntetlenre hozta (1–1). Az utóbbi fordulók után kimondottan örömteli, hogy az Acélbikák játéka sokat javult.

Tanfolyamok

A Magyar Jégkorong Szövetség 2021 őszén is megszervezi az általános csapatvezetői és felszerelés-menedzseri képzéseket. Az őszi tanfolyam jelentkezési határideje október 14., 20 óra. Mindkét képzés elméleti és gyakorlati részből áll, és a nemzetközi szövetség útmutatásai alapján zajlik. A résztvevők betekintést nyerhetnek a válogatott programok alatt zajló szakmai munkába is. Időpont: okt. 20., 9–17 óra, helyszín: Tüskecsarnok, Budapest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában