jégkorong

2021.10.24. 20:00

A Bikák küzdöttek, de a MAC HKB most ennyivel jobb volt

A Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Ligában a MAC HKB Újbuda csapatát fogadta tegnap este. A papírformának megfelelően vendégsiker született, a MAC 9–3-ra nyert.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Mielőtt a bajnoki mérkőzésre térnénk, egy pár mondat erejéig foglalkozzunk a Magyar Kupával. Mindkét dunaújvárosi csapat, a DAB és az ob II-es Worm Angels is továbbjutott a selejtezőből. A Magyar Jégkorong Szövetségnél a napokban megtartották az első forduló sorsolását. Az első fordulóban egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Az Acélbikák a Ferencváros, a Worm Angels pedig a MAC HKB Újbuda vendégei lesznek. A találkozókat november 3-án rendezik meg, a pontos időpontok még nincsenek meg.

És akkor most nézzük a tegnapi Erste Liga-mérkőzést!

DAB – MAC HKB Újbuda 3–9 (1–1, 2–4, 0–4)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Vezette: Varjú, Timár, Sábián, Kocsány.

DAB: Krajcovic – Erdély, Pozsár, Szappanos (2), Szűcs 1 (1), Török 1 (1) – Benke, Bobcek, Németh P., Németh Á., Tamás (1) – Druja, Szécsi, Horváth, Dudkin, Lőczi, Gebei G. (1), Marosi 1. Vezetőedző: Leo Gudás.

MAC: Farkas – Macaulay (2), Tóth 1 (2), Schlekmann 1 (3), Gooch 3 (2), Dansereau 3 (1) – Garát (1), Pozsgai 1, Djumic, Molnár, Izacky (1) – Dóczi, Csollák, Stevens, Ritter, Kozma – Varga, Pápa, Weidemann, Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Marosi Máté szerezte az Acélbikák második gólját
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a DAB beragadt, és néhány perc alatt két-három gólos hátrányba került. Most azonban fordult a kocka, harmincnégy másodperc telt el, és Török Viktor jóvoltából 1–0-ra vezetett az Acélbikák.

A gól után a vendégek irányítottak, talán az volt a két csapat között a különbség, hogy a MAC-nak valamivel nagyobb volt a sebessége, mint a DAB-nak. A 7. percben azután a dunaújvárosi nevelésű Tóth Gergely egyenlített is.

Hajtós első harmadot láthattunk, amelyben a MAC bizonyította, nem véletlenül nem szenvedett még vereséget rendes játékidőben a bajnokságban, és az sem véletlen, hogy a vesztett pontokat tekintve holtversenyben első a tabellán. Viszont a DAB felvette a kesztyűt, és döntetlenre hozta az első játékrészt.

A második felvonásban nem unatkozhattak a nézők, hiszen hat gólt is láthattak, ebből négy a vendégeké volt. Ennek ellenére a DAB jól tartotta magát, a kétgólos hátrány (3–5) kezelhetőnek tűnt. Nagyobb baj volt, hogy az egykori dunaújvárosi közönségkedvenc, Dansereau a befejező húsz perc harminchetedik másodpercében megszerezte második gólját (3–6).

A második és a harmadik felvonásban kijött a két csapat közötti tudáskülönbség – a DAB a végére el is fáradt, az utolsó tíz percben három gólt kapott –, és az újbudaiak végül magabiztosan nyertek 9–3-ra.

A Corona Brassó visszalépett

A hétvégén a Kontinentális Kupa második fordulóját rendezték meg, két Erste ligás együttes is érdekelt volt. Magyar bajnokként a Ferencváros-Telekom, amíg romániai aranyérmesként a Corona Brassó lépett pályára. A Brassó a francia Amiensben sérülések és betegségek miatt visszalépett. Az FTC házigazda volt a Tüskecsarnokban, de a csoport lapzártánk után fejezte be a küzdelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában