amerikai foci

2021.09.26. 21:57

NFL-felmérőn szerepelhet az egykori Gorilla

Külföldi játékosok számára tart felmérőt a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) októberben Londonban, ahova Magyarországról is hívtak meg futballistát Zilai János személyében.

duol.hu

Ő korábban több szezonon át a dunaújvárosi együttesben szerepelt, jelenleg a Fehérvár Enthroners linebackere. Az NFL tájékoztatása szerint 14 országból összesen 50 játékos kap lehetőséget a teszten, amelynek a Tottenham Hotspur Stadionja ad otthont október 12-én.

Zilai János egy lépéssel közelebb az álmához Fotó: archív

„Jani Szekszárdról indulva 15 éves korától pallérozódott közös ifjúsági csapatainkban, majd 2017-ben felnőtt csapatunkban lépett először pályára a HFL-ben, illetve a 2020-as szezonban is a Gorillákat erősítette. Az immár a Fehérvárral magyar bajnok kiválóság hazánk legjobb linebackerévé nőtte ki magát, a válogatott meghatározó játékosa. Példaként szolgálhat minden fiatal játékos számára elhivatottságával és kitartásával. Nagyon büszkék vagyunk rá és sok sikert kívánunk londoni kalandjához!” –írta büszkén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz közösségi oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában