Futsal

2021.09.22. 11:21

Kevés örömöt hozott a második forduló

Balogh Tamás

Fotó: LI

A futsal NB II nyugati csoportjának második mérkőzésén, hétfőn este hazai pályán, az egyetemi csarnokban szenvedett 8–3-as vereséget az Újpesttől a Dunaújváros Futsal csapata. A 26. percig folyamatosan az történt, amit a vendégek akartak. Az ismeretlen okok miatt szinte lebénult hazai védelem mellett látványos támadásaikkal jutottak el a négygólos vezetésig. A kapuban Cseresnyés kiszolgáltatottan tette a dolgát. A hazaiak sok hibát vétve, lassú tempóban, a mezőnyben és a kapu előtt sem találták meg az igazi önmagukat. A rossz újvárosi szériát, a szépítő góljával,

Visszajöttek a meccsbe, de a lélektani előnyt nem tudták kihasználni

Kovács törte meg a 27. percben, majd egy perc múlva Csányi lövésével visszahozta csapatát a meccsbe, (2–4). Felpörögtek, és a tudásuknak megfelelő teljesítményt nyújtottak. A hátralévő idő azzal a produkcióval elegendő lehetett volna a zavarba hozott ellenféllel szembeni egyenlítésre, illetve a szűk fordításra is. Nem úgy történt. Az ötperces fölény után a vendégek büntetőt lőhettek, az újabb találatuk megállította a hazaiakat, az azt követő kettő pedig végleg kioltotta belőlük a harci tüzet (2–7). A hajrában Boldizsár Csaba is megmutatta az igazi tudását (3–7), de a meccs még így is fölényes vendégsikert hozott (3–8), pedig a végén még egy 10 méterest is mellé lőttek.

Kovács Krisztián volt az egyik hazai gólszerző
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Facskó József, a Dunaújváros Futsal játékos-edzője így értékelt: – A mai napig az egyetlen dolog, amit magamtól és a játékosaimtól is elvárok, leginkább a hazai pályára azzal a mentális beállítódottsággal menjenek ki, hogy az ellenfélnek itt nincs keresnivalója. Ezt az első félidőben egyetlen másodpercig sem éreztem a csapatomon. A másodikban volt egy jó periódusunk, hiszen visszajöttünk a meccsbe, akár ki is egyenlíthettünk volna. Ezt a lélektani előnyt még nem tudjuk kihasználni, pláne így, hogy ellenfelünk kapott egy büntetőnyi előnyt, amivel aztán elléptek. Remélem, a fiúk átgondolják a történteket, és az elkövetkező hetekben olyan játékot és mentalitást tudunk hozni, amivel már mérkőzéseket tudunk nyerni!

Czerman Márk, az UTE játékos-edzője: – Úgy érkeztünk ide, hogy a győzelem volt a célunk. Ennek érdekében megpróbáltunk mindent megtenni, és stabilan játszani. Úgy gondolom, hogy ez a második félidő közepétől eltekintve sikerült. Akkor feljött a hazai csapat, és voltak meleg pillanataink. Jókor jött a büntető, ami után újabb gólokat tudtunk szerezni, és biztos lett a győzelmünk. Összességében elégedett vagyok, a dunaújvárosiaknak pedig sok sikert kívánok. BAT

Jegyzőkönyv és eredmények

Dunaújváros Futsal – UTE 3–8 (0–3)

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Bar­tha, Szabó. Csere: Gergely, Bán, Perjési, Boldizsár, Szabó, Muncan, Facskó. Edző: Facskó József.

További eredmények: Magyar Futsal Akadémia – PEAC 2–0, REAC Sportiskola – Tihany 3–3, ELTE-BEAC – Haladás II 2–3, Nagykanizsa – Bak-Maximo 5–1, Szigetszentmiklós – Sárvár 8–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában